vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieZorgen bij Spakenburg: "Spelers durven het nog niet"

Zorgen bij Spakenburg: “Spelers durven het nog niet”

Spakenburg leed bij De Treffers de eerste nederlaag van het seizoen. Opnieuw kon het spel van de Blauwen trainer Hans van de Haar daarbij niet bekoren. Continu werd de lang bal gehanteerd, terwijl Spakenburg op papier toch overloopt van spelers met veel voetballende kwaliteit. In de tweede helft koos Van de Haar er bewust voor om met het doorschuiven van Eric Veerman om snel de diepte te zoeken. Dat was daarvoor absoluut niet de insteek, zo legde hij uit aan RTV Utrecht.

Lange bal onze noodoplossing

“Het blijkt dat de lange bal bij ons een noodoplossing is”, opent de trainer. “Ik heb aangegeven dat zo’n bal een doel moet hebben. En dat doel zou kunnen zijn om iemand alleen voor de keeper te zetten of ervoor te zorgen dat de laatste lijn van de tegenstander een paar meter naar achteren gaat. Want dan kan een Philip Ties aan het voetballen gaan. Oftewel de middenvelders die aan het voetballen komen en de backs die er overheen gaan. Maar de momenten worden niet gelezen. Ik denk wel dat de ploeg het ziet, maar ze durven het nog niet. Deze ploeg is genoeg daarvoor. Ze zien het wel, alleen wordt er telkens te lang gewacht.”

Niet eens met Danny

Danny van den Meiracker is de aanvalsleider, maar de aanvoerder is overal in het veld aanwezig. Een zorgenpunt in de ogen van Van de Haar. “Dat is al drie weken zo. Het duurt te lang voor Danny een bal krijgt en hij is een spits die af en toe een balletje wil raken. En als het voor hem op het middenveld moet zijn, dan moet het op het middenveld zijn. Ik ben het er daar niet mee eens overigens, maar ik kan het wel begrijpen. Ik ben zelf ook spits geweest en als je een kwartier lang op een eiland staat, dan is het wel eens lekker om een balletje te raken. Maar als hij een bal verovert ontstaat het probleem, want dan kan hij nooit meer op tijd in de zestien komen. En dat is toch waar het voor hem moet gebeuren. Ik heb tegen Danny gezegd dat hij er 20 tot 25 moet maken, maar als hij en wij zo spelen wordt dat lastig.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD