zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlKNVBZorgen bij amateurclubs over komend seizoen: roep om plan vanuit KNVB

Zorgen bij amateurclubs over komend seizoen: roep om plan vanuit KNVB

Bij verschillende topamateurclubs leven zorgen over komend seizoen. Gevreesd wordt dat ook komend seizoen niet zonder beperkingen afgewerkt kan worden, met grote financiële consequenties voor de voetbalclubs.

Routekaart
Om die reden zien veel clubs graag dat de KNVB alvast anticipeert op volgend seizoen en met een routekaart komt hoe om te gaan met beperkingen als gevolg van coronamaatregelen. ,,Wie zegt mij dat we op 1 september weer kunnen beginnen? Misschien wordt het wel 1 november. Niemand weet het”, zegt Ben van Olffen, de voorzitter van de Belangenorganisatie Amateurvoetbalverenigingen (BAV), tegen het ANP.

Maximaal 100 toeschouwers
Zorgen zijn er bij clubs onder meer vanwege het feit dat er ook verstrekkende maatregelen blijven gelden, zelfs wanneer Nederland weer in het laagste risiconiveau komt, te weten: waakzaam. Om dat te bereiken mag het aantal positieve testen per 100.000 inwoners maximaal 35 bedragen en mogen er maximaal 4 ziekenhuisopnames per 1 miljoen inwoners zijn. Zodra dat het geval is zijn trainingen en wedstrijden weliswaar toegestaan, maar geldt een maximum van 100 personen die zijn toegestaan als publiek. Een dergelijke beperking is voor topamateurclubs financieel zeer ingrijpend.

Zeer ernstig
De realiteit is momenteel zelfs dat het risiconiveau in bijna alle regio’s in Nederland ‘zeer ernstig’ is. Tussen waakzaam en zeer ernstig zitten nog ernstig en zorgelijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD