donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieZondagschot AFC velt IJsselmeervogels, Excelsior M moeizaam langs De Dijk

Zondagschot AFC velt IJsselmeervogels, Excelsior M moeizaam langs De Dijk

IJsselmeervogels heeft haar tweede nederlaag op rij geleden. De Rooien verloren – tamelijk ongelukkig – op de eigen Westmaat van AFC, na een zondagschot van Koen Bosma. Excelsior Maassluis was nipt te sterk voor ASV De Dijk 2-1.

IJsselmeervogels – AFC 0-1
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor IJsselmeervogels tegen AFC. De Rooien waren vooral het eerste half uur heer en meester tegen de zwalkende Amsterdammers, die van geluk mochten spreken dat het met 0-0 de rust haalde. Maar naar mate het duel vorderde, begon AFC zich steeds meer voorin te melden. Echt grote kansen leverde dat nauwelijks op, maar in Koen Bosma (foto) had de ploeg van Ton du Chatinier wel een speler in de ploeg met een arendsoog voor buitenkansjes. De middenvelder zag zo’n twintig minuten voor tijd Vogels-doelman Jaimy Schaap wel erg ver voor zijn doel staan en besloot zijn geluk te beproeven vanaf bijna de middenlijn. Zijn lange lob zeilde zo het doel in: 0-1. IJsselmeervogels probeerde nog wel een slotoffensief te forceren, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de Rooien in de beginfase dreigender waren dan in de slotfase. Bovendien toonde Patrick Zonneveld, voor rust ingevallen voor de geblesseerde Joey Potveer, zijn kwaliteiten tegen zijn oude ploeg.

Excelsior Maassluis – De Dijk 2-1
Als Excelsior Maassluis toch wat zorgvuldiger met haar kansen zou omspringen.. Dat bleek opnieuw in het duel tegen De Dijk. De formatie van coach Jeroen Rijsdijk kwam na een klein half uur aan de leiding via Jeremy Moreno, die op fraaie wijze scoorde. Vlak voor rust kwam De Dijk op gelijke hoogte, doordat Nabil El Gourari profiteerde van een slecht verwerkte hoekschop in de defensie van Excelsior. Vlak na rust kreeg Excelsior dé ideale mogelijkheid om opnieuw de leiding te nemen, maar opnieuw miste het een strafschop. Ditmaal door Kevin Dercks. Gelukkig voor hem viel de 2-1 snel daarna uit een rebound die werd verzilverd door Daan Smith. De Dijk eindigde het duel met tien man, door een directe rode kaart voor Chakib Tayeb. In de slotfase kreeg Excelsior Maassluis de nodige kansen op een ruimere marge, maar het bleef 2-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD