maandag, januari 24, 2022
HomeCompetitiesHoofdklasseZondaghoofdklassers willen rechtszaak aanspannen tegen de KNVB

Zondaghoofdklassers willen rechtszaak aanspannen tegen de KNVB

Omroep West kwam woensdag met het nieuws naar buiten dat enkele clubs uit de hoofdklasse van het zondagvoetbal de stap naar de rechter willen maken. Dit heeft alles te maken met het feit dat de verenigingen ook de mogelijkheid wensen om de stap te maken naar het zaterdagvoetbal zonder dan één of meerdere afdeling lager te moeten acteren.

Momenteel is de regelgeving zo dat clubs die uitkomen in de eerste klasse of lager horizontaal over mogen stappen van de zondag naar de zaterdag of desgewenst andersom. Deze verenigingen moesten dat voor 1 oktober aangeven bij de voetbalbond. Clubs die in een hogere afdeling actief zijn hebben nu dit recht niet en dat is dat reden dat RKAVV een rechtszaak aan wil spannen tegen de KNVB waarbij het volgens Omroep West steun krijgt van onder andere Alphense Boys, SJC Noordwijk en TOGB.

RKAVV denkt kansrijk te zijn bij een eventuele rechtszaak zo liet men weten tegenover de voornoemde omroep. ,,Er zijn geen regelementen of wetgeving die dit zouden kunnen beperken. In het verleden is het ook gebeurd. VVSB en GOES spelen nu ook in de derde divisie zaterdag. Achilles ’29 en De Dijk zijn van oorsprong ook zondagverenigingen die nu in de hoofdklasse op zaterdag spelen. Er zijn in het verleden precedenten door de KNVB geschapen, juridisch zijn we scherp. We blijven doorvechten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS