zondag, 3 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieZomers Zwoegen #4: VVOG stunt tegen PEC, ADO'20 verliest van Telstar

Zomers Zwoegen #4: VVOG stunt tegen PEC, ADO’20 verliest van Telstar

De voorbereiding is nu echt begonnen. Hoewel sommige clubs vandaag voor het eerst trainen (AFC, Kozakken Boys) zijn anderen al flink aan het oefenen. De afgelopen dagen werden er al de nodige oefenpotjes gespeeld door clubs uit de Tweede en Derde Divisie. TweedeDivisie.org zet ze op een rij:

VVOG – PEC Zwolle 0-0
Geen goed begin voor de nieuwe PEC-trainer John van ’t Schip. Bij VVOG kwam de Eredivisionist niet verder dan 0-0. Sterker nog, via Tim Muller, Frank Hol, Yorick Hogetoorn, Pernelly Biya en Jeffrey Arends kreeg de Derde Divisionist zelfs enkele kansen. Voor Bram van Polen was het een bijzonder duel. Hij werd opgeleid bij VVOG en speelt inmiddels al elf jaar in Zwolle. Maar ooit keert hij terug, sprak hij in De Stentor: ,,Ik woon hier vier minuten fietsen vandaan. Zo af en toe ga ik op zaterdag bij het eerste kijken. Ooit keer ik terug”, klinkt het stellig. ,,Dat is wel het plan als ik stop bij PEC Zwolle. Dat heb ik de mensen hier ook beloofd.”

OFC – Almere City 1-4
Een helft lang hield het OFC van trainer Yuri Rose stand tegen de profs van Almere City. Pas na rust werd er gescoord. Nadat Achille Vaarnold de score had geopend, maakte OFC’er Hassan Aanzi brutaal gelijk. Een speciale vermelding verdient de treffer van Faris Hammouti van de Almeerders: ,,Hij deed een beetje denken aan de legendarische goal van Marco van Basten tijdens het EK’88″, glimlachte City-coach Jack de Gier over de treffer van de Feyenoord-huurling.

Beerschot Wilrijk – Achilles ’29 4-2
Voor rust scoorde Beerschot Wilrijk via Youssef Boulaouali en de Argentijn Hernan Losada, zag De Gelderlander. Na de pauze scoorden de Togolees Fessou Placca en de Duitser Denis Prychynenko nog voor de Belgen. Achilles deed na een 4-0 achterstand in de tweede helft nog wel iets terug. Tarik Fagrach scoorde de 4-1 en de van Telstar overgekomen spits Guyon Philips zorgde voor het andere Groesbeekse doelpunt: 4-2.

Telstar – ADO ’20 5-2
,,Ik heb goeie dingen gezien, maar ik heb ook dingen gezien die beter moeten”, merkte Raymond Bronkhorst, de nieuwe trainer van ADO’20, op na de 5-2 oefennederlaag tegen de profs van Telstar. De ploeg uit Velsen is logischerwijs de betere ploeg, maar ADO’20 laat ook bij vlagen zien best aardig te kunnen voetballen. De Heemskerkers maken bovendien na de openingstreffer van Telstar brutaal gelijk via De Waard. Voor rust loopt Telstar uit naar 4-1, in de slotfase van het duel maakt Allahdad de tweede treffer voor ADO’20.

Quick’20 wint al twee keer
Ongekend voortvarend is de voorbereiding van Quick’20. De ploeg uit Oldenzaal heeft er al reeds twee oefenduels opzitten. De beloften van sc Heerenveen werden met 0-2 verslagen, terwijl Eintracht Nordhorn zelfs met 0-11 op de broek kreeg.

Oefenduels donderdag 13 juli:
20.00 uur Buitenpost – ONS Sneek

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD