Volg ons

Derde Divisie

‘Zo snel mogelijk voetballen, desnoods zonder publiek’

‘Zo snel mogelijk voetballen, desnoods zonder publiek’

Niet iedere club, bestuurder, speler of trainer is mordicus tegen het voetballen zonder publiek. Hoewel een ieder liever mét fans en sponsoren langs de lijn wil spelen, is er ook realisme: ,,Zo snel mogelijk voetballen, desnoods zonder publiek”, stelt aankomend GVVV-trainer Jochem Twisker tegenover RTV Utrecht.

De scheidend Hercules-coach vreest voor het scenario dat de voorgenomen start van de competitie in september of oktober alsnog verlaat wordt bij een tweede coronagolf: ,,Stel dat het januari wordt, dan hebben spelers tien maanden geen wedstrijden gespeeld. Je kunt ze al die tijd niet alleen maar laten trainen. (..) Nood breekt wet. Als we op 1 september weer mogen voetballen, moet de KNVB de competitie op 1 oktober laten beginnen. Hoe vervelend het ook is als daar geen publiek bij zal zijn. Nog langer stilzitten is voor mij eigenlijk geen optie.”

Ook Sparta Nijkerk-voorzitter Johan Evers predikt realisme, zo sprak hij in de uitzending van In Nieuws & U op A1 Radio. ,,Wedstrijden met publiek heeft natuurlijk onze grote voorkeur, maar wat we ons ook realiseren – mocht het nog heel lang duren – dan kan de situatie ontstaan waarbij je de beslissing moet nemen: ga ik de competitie wel spelen of ga ik de competitie niet spelen. Dan moet je wellicht zeggen dat je wel de competitie gaat spelen. Ons idee is daarom: als er nog geen publiek mag komen, dan eerst uitstellen, maar als het te lang duurt moeten we het helaas maar accepteren.”

Hij ziet ook eventueel wel mogelijkheden om het voetbal op sportpark de Ebbenhorst (foto) te laten spelen binnen de ‘anderhalve meter samenleving’. ,,Wij zitten over het algemeen tussen de 750 en 1250 toeschouwers en daar zou je nog best een model voor kunnen bedenken binnen de anderhalve meter samenleving.”


.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie