woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenZo komt het nieuwe Cambuur stadion eruit te zien

Zo komt het nieuwe Cambuur stadion eruit te zien

De kogel is door de kerk. Cambuur krijgt een nieuw stadion. De gemeenteraad van Leeuwarden stemde maandagavond unaniem in met het voorstel van het college voor de realisatie van een nieuw Cambuur Stadion. Het nieuwe voetbalbolwerk wordt onderdeel van verder ontwikkeling van het WTC-gebied.

Voetbaltempel
Het nieuwe stadion gaat plaats bieden aan zo’n 15.000 toeschouwers. Cambuur wil het stadion in 2020 gaan betrekken. De nieuwe voetbaltempel van de club moet het middelpunt worden van een sportieve, commerciële en maatschappelijke groei van de club, die ertoe moet leiden dat de Leeuwarders op termijn een stabiele Eredivisionist kunnen worden. Dankzij het nieuwe stadion stijgt de begroting naar circa 14 miljoen euro en kan de businessclub verdriedubbelen.

Sentiment
Over de bouw van het nieuwe stadion is jarenlang gesteggeld. ,,Het verlaten van het Cambuurplein roept sentimenten op, maar het kan niet anders. We zullen er álles aan doen om het DNA van Cambuur mee te laten verhuizen”, beseft voorzitter Ype Smid in de Huis aan Huis.

Groeimogelijkheden
Om dat te bewerkstelligen krijgt het stadion – net als het huidige onderkomen – een Engelse sfeer. De hoeken zullen open zijn en kunnen indien op een later moment worden ‘gevuld’ wat een uitbreiding op de capaciteit betekent van ruim 2.500 toeschouwers. Het uitvak gaat circa 750 bezoekende supporters herbergen. De grasmat gaat waarschijnlijk ‘hybride’ worden: een mix van normaal en kunstgras.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD