HomeAanbevolenZo geef je de deelnemers een mooie prijs voor het winnen van...

Zo geef je de deelnemers een mooie prijs voor het winnen van een toernooi!

Sporters trainen jarenlang om een bepaald niveau te behalen. Als het goed is vertaald zich dat uiteindelijk in sportieve successen. Deelnemers aan (sport)evenementen zoals een voetbaltoernooi willen graag erkenning en een blijvende herinnering aan de prestatie die ze hebben geleverd. Dat was als zo in de oudheid.

De olympische spelen zijn feite ook een toernooi en zouden natuurlijk niet compleet zijn zonder de gouden, zilver en bronzen medailles die uitgereikt worden. Maar er worden ook sinds jaar en dag medailles toegekend aan militairen, wetenschappers en burgers die iets bijzonder gepresteerd hebben. Wist je trouwens dat de olympische gouden medaille overwegend van zilver is en maar een klein percentage echt goud bevat? Dat doet natuurlijk niks af aan de waarde die deze medaille vertegenwoordigd voor de sporter die hem wint. Die is onbetaalbaar. Dat geldt ook voor bekers die in voetbaltoernooien te winnen zijn. Die met de grote oren, de kampioensschaal, de dennenappel, copa america, wereldbeker, EK-trofee… Iedereen wil graag een keer een belangrijke prijs winnen, ook al is het op amateurniveau. Daarom zijn er tegenwoordig bekers, bokalen, medailles en lintjes in alle soorten en maten. De juiste trofee bestellen is iets waar je als organisatie niet te licht over moet denken. Het zet je evenement op de kaart en je geeft deelnemers iets voor de eeuwigheid. In dit artikel vertelt online beker, bokaal en medailleleverancier Boccale.nl we waarom trofeeën zo belangrijk zijn.

Het EK komt eraan
Deze zomer strijden de sterkste Europese voetballanden weer om de eerste plaats en de Henri Delaunay-cup. Delaunay kwam uit Frankrijk en was in 1927 de grondlegger van het Europees Kampioenschap Voetbal. Toch werd pas in 1960 het eerste officiële EK-toernooi georganiseerd. De originele zilveren beker is in het bezit van de UEFA en is ongeveer 15.000 euro waard. Het land dat de EK wint krijgt niet de originele maar een replica uitgereikt. Hopelijk mogen de Oranje Leeuwen hem dit jaar weer omhoog houden.

Het Wereld Kampioenschap Voetbal
Volgend jaar in 2022 wordt ook nog het Wereldkampioenschap Voetbal gehouden in Qatar. Dezelfde Henri Delaunay die de EK-variant bedacht is ook verantwoordelijk voor het WK-voetbal dat sinds 1930 wordt gehouden. Zijn passie voor voetbal resulteerde in het feit dat meneer Delaunay benoemd werd tot de eerste secretaris-generaal van de UEFA.

Oranje en het EK en WK
We weten allemaal dat het Nederlandse voetbalelftal in 1988 zijn hoogtepunt kende en het Europese Kampioenschap Voetbal won. Maar liefhebbers voelen ook nog steeds de frustratie van de verloren WK-finales van 1974, 1978 en 2010. Daarmee hebben de Oranje mannen het twijfelachtige record van landen die het vaakst een WK-finale verloren. Maar in 2022 krijgen we dus een nieuwe kans!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.