Volg ons
Abderrahim Loukili FC Lienden

Tweede Divisie

Zinderende zege AFC op De Treffers; HFC-Lienden gelijk

Zinderende zege AFC op De Treffers; HFC-Lienden gelijk

AFC heeft in de ultieme slotfase een zege weten te boeken op De Treffers. Magid Jansen schoot vanaf elf meter raak en daarmee zijn de Amsterdammers koploper in de Tweede Divisie. Koninklijke HFC en FC Lienden speelden gelijk.

Koninklijke HFC – FC Lienden 1-1

In de eerste helft was FC Lienden duidelijk de bovenliggende partij. Halverwege was de 0-1-ruststand een magere afspiegeling van de verhoudingen. De ploeg van Hans Kraay junior kreeg goede kansen voor Jordy van der Laan met een schot uit de draai en een halve omhaal. Later waren er ook schoten van Abderrahim Louikili en Mo Bendadi. Bendadi scoorde de openingstreffer na een slippertje in de defensie van de Haarlemmers. Dat er geen grotere marge werd opgebouwd kwam Lienden duur te staan. HFC was in de tweede helft namelijk een stuk scherper en kreeg twintig minuten voor tijd een strafschop. Kevin Sterling werd in de rug gelopen en Carlos Opoku schoot raak. Wat volgde was een zeer levendige slotfase. Goal bleven echter uit.

AFC – De Treffers 3-2

Na hevige regenbuien werd de grasmat op Goed Genoeg toch goedgekeurd. Wat volgde was een zeer gelijkwaardige eerste helft. AFC leek de slotminuten juist de druk op te voeren, maar Patrick Zonneveld schatte een voorzet verkeerd in. Het gaf Wesley Meeuwsen de kans om zijn eerste treffer van het seizoen te produceren. Net zoals vorige week tegen UNA slaagde De Treffers er niet in om een voorsprong vast te houden, terwijl AFC juist de partij wist om te buigen. Koen Bosma zorgde voor de 1-1 op aangeven van Matthijs Jesse, Jordi van Gelderen maakte 2-1. Daar bleef het niet bij, want er volgde een zinderende slotfase. Daniel van Straaten maakte gelijk, maar Meeuwsen ging in blessuretijd in de fout. AFC kreeg de penalty en Magid Jansen drukte af.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie