dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseZinderende ontknoping in Hoofdklasse B

Zinderende ontknoping in Hoofdklasse B

Drie van de vier hoofdklassekampioenen zijn inmiddels bekend: Noordwijk (zaterdag A), SJC (zondag A) en OSS’20 (zondag B) maken komend seizoen hun entree in de Derde Divisie. In de hoofdklasse B op zaterdag blijft het echter tot de laatste speelronde ongekend spannend: Eemdijk, Berkum en SC Genemuiden (foto) kunnen de titel nog behalen en die twee laatste clubs spelen zaterdag ook nog eens tegen elkaar.

Dat het nog zo spannend wordt, heeft Eemdijk aan zichzelf te wijten. De derde club van Spakenburg was bij winst afgelopen zaterdag officieus kampioen geweest, maar verslikte zich in het al uitgespeelde AZSV: 1-2. Doordat Berkum en SC Genemuiden geen steek lieten vallen, is alles nog mogelijk op de laatste speeldag. De stand van zaken: Eemdijk en Berkum hebben 55 punten, waarbij het doelsaldo van Eemdijk aanzienlijk beter is, SC Genemuiden heeft twee punten minder.

Winst is genoeg voor Eemdijk
Als Eemdijk zaterdag wint op Urk, zullen zij de titel op doelsaldo veilig stellen. Speelt Eemdijk gelijk dan moet het hopen dat ook Berkum-SC Genemuiden in een gelijkspel eindigt, anders gaat één van die ploegen er met de titel vandoor. SC Genemuiden moet sowieso winnen en hopen dat Eemdijk niet wint: dan is de club uit de tapijtstad kampioen, omdat het doelsaldo beter is als dat van Eemdijk. Bij winst van Berkum en geen overwinning van Eemdijk is Berkum kampioen, bij een gelijkspel moet Eemdijk verliezen wil Berkum de titel pakken.

Met lege handen
Niet alleen voor het kampioenschap is Berkum-SC Genemuiden van belang, maar ook voor de nacompetitie. Omdat de periodes zijn gewonnen door Excelsior’31, Eemdijk en Ajax is er nog maar voor hooguit één van beide teams een nacompetitieplek over. Een derde plek in de eindrangschikking betekent dus dat zij helemaal met lege handen achterblijven.

Nacompetitieplaatsen
Voor wat betreft de nacompetitieplaatsen is ook in de andere hoofdklassen steeds meer duidelijk. In de hoofdklasse A op zaterdag zijn Ter Leede, SteDoCo en Hoek zeker van het toetje. In de zondag hoofdklasse A is op dit moment alleen Hollandia helemaal zeker. De hoogstgeklasseerde ploeg zonder periode neemt de eerste periode van SJC over en daarvoor heeft Silvolde de beste papieren, met Achilles 1894 op een punt achterstand. Achilles heeft echter ook de beste papieren voor het winnen  van de derde periode, waarvoor Purmersteijn ook nog op het vinkentouw zit. Zelfs Leonidas heeft nog een kleine kans op de nacompetitie, maar dan moet alles wel heel erg mee zitten voor de Rotterdammers. In de hoofdklasse B zijn naast GOES en Halteren naast Gemert vrijwel zeker van de nacompetitie. Alleen in het onwaarschijnlijke geval dat UDI’19 de derde periode nog wint, valt één van die eerste twee clubs buiten de boot.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD