dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieZian Flemming wil naar Engeland, eerste bod door Fortuna afgewezen

Zian Flemming wil naar Engeland, eerste bod door Fortuna afgewezen

Zian Flemming heeft wel oren naar een transfer naar Engeland. Afgelopen zomer was Nottingham Forest geïnteresseerd maar die transfer ketste af. Nu lijkt Millwall FC een poging te doen om de jongeling naar Londen te halen. Maar Fortuna Sittard wil voorlopig nog niet meewerken aan een transfer.

Het eerste bod uit Londen werd afgeslagen en het lijkt er derhalve op dat Flemming nog minstens een halfjaar in het shirt van de Limburgers te zien gaat zijn.

Tegenover ESPN deed de 23-jarige middenvelder zijn verhaal: “Millwall heeft zich gemeld bij Fortuna. Wat ze geboden hebben? Laat ik me daar maar buiten laten. Het Championship is een mooie stap voor mij, dat was het afgelopen zomer ook met Nottingham Forest.” gaat Flemming verder. “Toen heb ik eerlijk aangegeven dat ik daar naartoe wilde. Millwall is ook een mooie optie. Maar je weet hoe het afgelopen zomer is gegaan. Mijn mening doet er niet echt toe.”

Afgelopen zomer probeerde Nottingham Forest meerdere keren om de bij Ajax opgeleide middenvelder op te halen, maar Fortuna Sittard weigerde mee te werken aan een vertrek. Die houding lijken de Limburgers nu weer aan te nemen, want ook Millwall stuit op de te hoge eisen van Fortuna. “Hij blijft hier. Wij gaan er allemaal voorliggen”, zei aanvoerder Ben Rienstra na de wedstrijd tegen AZ (1-2 verlies, red.) “Want we hebben een niet al te brede selectie. Voorin hebben we jongens nodig die goals maken en het iedereen lastig kunnen maken, onder wie Flemming.” meldt VI. 

Ook trainer Sjors Ultee knipoogte voor de wedstrijd al over het aanblijven van zijn aanvaller: “We hebben hem vastgebonden, hij komt het stadion niet meer uit. Vanavond slaapt hij hier”,  aldus Ultee. “Als er heel veel geld komt, dan weet ik ook wel hoe het werkt. Als trainer kijk je naar de korte termijn. We hebben Zian hard nodig en wat mij betreft blijft hij hier, wat er ook wordt geboden. Maar zo simpel is het niet in het voetbal.” besluit de oefenmeester van Fortuna Sittard.

Zian Flemming heeft nog tot een contract tot de zomer van 2024 en dat geeft Fortuna de mogelijkheid een sterke onderhandelingspositie in te nemen. Zelfs na dit seizoen kan de smaakmaker voor een flink bedrag worden verkocht. Hij scoorde dit seizoen tweemaal en gaf twee keer een assist in 14 wedstrijden voor Fortuna Sittard. Vorig seizoen was Flemming op basis van de statistieken belangrijker voor de ploeg in degradatienood, toen scoorde hij namelijk 12 keer in het gehele seizoen.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]