Volg ons
KNVB

Derde Divisie

Zes clubs richten zich per brief tot directeur amateurvoetbal Van der Zee

Zes clubs richten zich per brief tot directeur amateurvoetbal Van der Zee

IJsselmeervogels, Scheveningen, VVSB, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en Katwijk hebben een brief verstuurd naar directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. De clubs zijn kritisch op de KNVB en Van der Zee en zij vragen de directeur AV kennis te nemen van de inhoud en dienovereenkomstig zal handelen.

Zes clubs

De brief is ondertekend door de voorzitters van de zes bovengenoemde clubs: Mart Vergouwen (Katwijk), Ad Hendriksen (Rijnsburgse Boys), Leon Annokkee (FC Lisse), Arjan Broekhof (VVSB), Ron Kleijn (Scheveningen) en Theo Muijs (IJsselmeervogels). De brief is echter ook verstuurd aan alle andere clubs uit de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse. Zij verwachten dat meer clubs zich achter de inhoud van de brief zullen scharen. Daarmee wordt de druk op de bijeenkomst van 28 juni nog verder opgevoerd. Dan worden onder andere de definitieve indelingen bekend gemaakt en het speelschema gepresenteerd.

Handelswijze KNVB

Naast de indelingen en het speelschema zal de KNVB ook een toelichting geven op het besluit van de toetreding van meer beloftenteams in de voetbalpiramide. Het is één van de agendapunten waar de zes clubs vraagtekens bij plaatst. “Dit besluit kan kennelijk door de directie KNVB worden genomen. Er is klaarblijkelijk geen besluit van de bondsvergadering nodig. Dit is op zijn minst vreemd te noemen. Eerdere ingrijpende besluiten waren namelijk wel voorbehouden aan de bondsvergadering. Anderzijds toont het aan dat besluitvorming in dit dossier kennelijk binnen het domein van de directie AV ligt”, valt te lezen in de brief.

Daarnaast zijn ook de volgende punten te lezen:

  • het besluit is genomen voordat de resultaten van de evaluatie van Hypercube gepubliceerd zijn.
  • het besluit gaat volkomen voorbij aan de (naar verwachting) belangrijkste uitkomst van die evaluatie; te weten dat de ondervraagde amateurclubs “en masse” tegen de komst van meer beloftenteams zijn. Dit blijkt evident uit de eerder door de CVTD gehouden enquête en daarnaast door het unaniem niet willen verstrekken van een mandaat aan het bestuur van de CVTD om hierover te onderhandelen.

Terugdraaien besluit

IJsselmeervogels, Scheveningen, VVSB, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en Katwijk delen nog een sneer uit naar de KNVB. Zij vragen Van der Zee te luisteren naar de wensen van de clubs, omdat de voetbalbond claimt altijd te handelen naar wat de clubs willen. De brief wordt daarna afgesloten met het verzoek van de clubs aan directeur amateurvoetbal Van der Zee om de belangen van de amateurclubs te behartigen en het besluit terug te draaien, of op te schorten tot na de publicatie van de uitkomst van de evaluatie. Indien Van der Zee een ander besluit neemt, dan zullen de clubs zich gaan beraden op de toekomst van het amateurvoetbal.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

 

Advertentie
Advertentie




Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie