dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagZeperd FC Lisse, kopgroep kruipt weer in elkaar

Zeperd FC Lisse, kopgroep kruipt weer in elkaar

FC Lisse heeft een valse herstart geproduceerd in de Derde Divisie Zaterdag. De koploper verloor op eigen veld met liefst 0-3 van Jong FC Volendam. Hierdoor kropen Scheveningen en IJsselmeervogels nabij, de Rooien wonnen de topper van ASWH.

Kansen niet benut

FC Lisse was op Ter Specke eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij tegen Volendam, maar het afmaken van kansen was het grote probleem. Zo kon Enzo Stroo uiteindelijk met twee counters de partij beslissen, in blessuretijd kwam er ook nog de 0-3 overheen. Het is voor Lisse de vierde nederlaag van het seizoen en de voorsprong op de concurrentie is gelijk verdwenen.

Carmelia en Calabro beslissend

Zowel IJsselmeervogels als Scheveningen zijn tot op twee punten genaderd. De Rooien wonnen op eigen veld met 2-0 van ASWH. Shanon Carmelia was de grote man. Hij gaf de voorzet bij de 1-0 van Ralph Hovestad en zorgde zelf voor de beslissing. Daarmee zakt ASWH naar de vierde plaats, maar nog wel op slechts drie punten van Lisse. Sandro Calabro hielp Scheveningen met twee goals voorbij SteDoCo.

Rijnsburg ontsnapt

Achter de kopgroep staat Rijnsburgse Boys vijfde op nog maar zeven punten van Lisse. De Uien leken de mist in te gaan, want Arnoud van Toor maakte tien minuten voor tijd de 1-1 namens Huizen. In blessuretijd werd het toch nog 1-2. Joel Tillema scoorde, maar het voorbereidende werk was van Jeroen Hessing. De verdediger keerde terug na een half jaar afwezigheid. Zo blijft Huizen tegelijkertijd laatste. Onderin deed FC Rijnvogels de beste zaken. ODIN’59 kreeg op slag van rust rood en miste ook nog een penalty. Een minuut later was het 1-0 via Mart Dijkstra en Jaap van Duijn zorgde ook nog voor 2-0. Hierdoor staat Rijnvogels nu op een veilige plaats, één punt boven zowel Capelle als ODIN’59.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD