Volg ons

Eerste Divisie

Zeges voor Cambuur, Jong Ajax, Go Ahead Eagles en Excelsior

Zeges voor Cambuur, Jong Ajax, Go Ahead Eagles en Excelsior

Koploper SC Cambuur heeft laagvlieger Roda JC zonder veel problemen zonder punten naar het carnaval in Kerkrade terug gestuurd. In een weinig verheffende en eenzijdige wedstrijd mochten de Friezen zichzelf verwijten dat de score beperkt bleef tot 2-0. Jong Ajax liet rode lantaarndrager ook al lang geloven in een resultaat maar kwam uiteindelijk tot dezelfde score als Cambuur. In Deventer vochten de Eagles en NEC voor aansluiting met de topploegen. De thuisclub slaagde uiteindelijk middels een 2-1 zege. Excelsior en FC Den Bosch vochten een middenmootgevecht uit en vermaakten vooral de toeschouwers met twee handen vol doelpunten. Excelsior besliste het duel in de slotfase in haar voordeel: 6-4.

Koploper maakt geen fout
In Leeuwarden was men achteraf blij met de punten en het feit dat assistent trainer Pascal Bosschaart voor een jaar langer aan de club verbonden blijft. Over het spelpeil was men na afloop wat minder te spreken. Cambuur was heer en meester in het duel met het machteloze Roda JC, maar het aantal treffers dat het grote overwicht opleverde bleef onder de maat. Trainer Henk de Jong van de thuisclub moest al na 17 minuten Issa Kallon inruilen voor Giovanni Korte. Het spelbeeld werd er niet anders van. Het balbezit was voornamelijk voor de Friezen, die na een half uur op voorsprong kwamen. Robert Muhren rondde voorbereidend werk van Mees Hoedemakers af. Kansen voor Oratmangoen en Breij leverden voor de paue niets meer op. Kort daarna was de wedstrijd beslist toen Michael Breij een harde voorzet van Muhren tot treffer promoveerde. Met name Giovanni Korte kreeg vervolgens enkele kansen op meer dan de 2-0, echter hij krulde eerst naast en was vervolgens niet doortastend genoeg toen doelman Novakovic van Roda JC uit positie was. In de slotfase kwam Roda JC alsnog tot een treffer via Romario Roesch, echter hij scoorde in buitenspelpositie. Roda JC is daarmee nog immer te vinden in de kelder van de Eerste Divisie.

Jong Ajax jongste team ooit op tweede niveau
Het Jong Ajax team dat Mitchell van der Gaag in Helmond het veld op stuurde was met gemiddeld 18 jaar en 204 dagen het jongste team dat ooit op het tweede niveau aan de aftrap verscheen. Jong Ajax was te gast in het Solar Unie Stadion te Helmond, alwaar de problemen zich opstapelen. Het bestuur ligt uiteen als gevolg van perikelen rond het nieuw te bouwen complex waar de club in zou moeten gaan participeren en de laatste zege is al 16 wedstrijden terug te vinden. Ook tegen Jong Ajax konden de Helmonders het niet bolwerken. De thuisclub kwam via de Regt weliswaar als eerste tot een kansje, in het vervolg was het voornamelijk Ajax dat de toon aan gaf. Doelman van Gassel moest optreden bij kansen voor Unuvar en Hansen en was gelukkig toen Taylor het doel net miste. Snepvangers was de enige die namens de Brabanders nog in de buurt van het Amsterdamse doel wist te komen. Na de pauze was de 0-1 al snel een feit. Na een soepele Amsterdamse aanval wist Juan Familio Castillo de spits te bereiken en Sonny Hansen kon de 0-1 binnen tikken. Ook na deze treffer kon Helmond Sport niet tot grote daden komen en kort voor tijd wist invaller Mendez de Amsterdammers in veilige haven te brengen.

Go Ahead Eagles wint gevecht om verblijf in de kopgroep
NEC en Go Ahead Eagles doen verwoede pogingen zich te handhaven in de buurt van de koplopers. In het onderlinge duel in de Adelaarshorst heeft NEC voorlopig moeten afhaken. Jack de Gier, vorig jaar nog trainer van de Nijmegenaren maar nu op de bank van de thuisclub zag zijn team het meeste initiatief nemen en daar ook voor beloond worden. NEC moest het doen zonder de geblesseerde Anhony Musaba, waardoor Jonathan Okita in de basis startte. Hij was na 13 minuten bijna succesvol voor de 0-1 bij een van richting veranderd schot. Kort na deze kans kreeg ook de thuisclub een mooie kans toen Antoine Rabillard de bal niet tijdig onder controle kon krijgen. De ruststand werd mede daardoor 0-0. Go Ahead Eagles sloeg in het eerste kwartier n de pauze toe. Eerst was er Rabillard die de score opende en tien minuten later verdubbelde Soufyan Ahannach de score op een assist van invaller Alexander Bannink. NEC probeerde alsnog de bakens te verzetten maar kwam niet verder dan een treffer van Zian Flemming op aangeven van Randy Wolters. 2-1 Derhalve in Deventer.

Monsterscore in Rotterdam
Excelsior en FC Den Bosch hebben de toeschouwers op Woudestein getrakteerd op een doelpuntenregen. Voor de pauze viel het allemaal nog wel mee. Excelsior leek met een 2-0 tussenstand na 45 minuten al in veilige haven. De IJslander Elias Mar Omarsson en Rai Vloet scoorden beiden op aangeven van Joel Zwarts en de Brabanders stelden daar ook niet veel tegenover. Een kwartier na de pauze stond het echter ineens 2-3. Pedro Marques vond twee maal het doel en ook aanvoerder Danny Verbeek lukte dat. Wellicht beslissend voor de wedstrijd werd de rode kaart voor invaller Jordy v.d. Winden, die al binnen 5 minuten na zijn entree tegen de eerste gele aanliep en een kwartiertje later vanwege het neerleggen van Omarsson voortijdig mocht inrukken. De strafschop die daar ook nog bij hoorde werd door Luigi Bruins voor de 3-3 benut. Verrassend genoeg kwamen de Bosschenaren in ondertal toch nog een keer aan de leiding. Weer was het Marques die scoorde, deze keer met een kopbal na een hoekschop van Verbeek. In het laatste kwartier trok de thuisclub de wedstrijd alsnog naar zich toe. Joel Zwarts trok de stand andermaal gelijk met een van richting veranderd schot. Aansluitend was er de “stille wraak” van Ahmad Mendes Moreira. De speler werd in november nog zeer onheus bejegend door een deel van het Bossche publiek in de Vliert. Nu scoorde hij eerst de winnende goal direct uit een hoekschop en aansluitend stelde hij in de extra tijd Rai Vloet in staat de 6-4 te scoren.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie