vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagZeges op nippertje voor Lisse, ASWH en IJsselmeervogels

Zeges op nippertje voor Lisse, ASWH en IJsselmeervogels

FC Lisse, ASWH en IJsselmeervogels hebben alle drie een moeizame uitoverwinning weten te boeken. Hierdoor is de kopgroep uitgedund tot drie ploegen, want de Rooien wonnen bij Scheveningen terwijl ODIN’59 ook onderuit ging tegen Quick Boys.

Drukke slotfases

FC Lisse stond lange tijd op achterstand op De Kooltuin bij FC Rijnvogels. Een penalty werd benut door Dijkstra, voor de partij in de tweede helft toch nog werd omgebogen. Maritn van Eeuwijk zorgde voor de gelijkmaker en in de slotfase was het Roel de Goede met de 1-2. Hierdoor blijft FC Lisse ongeslagen én koploper. ASWH blijft in het spoor dankzij Peter de Lange. De spits scoorde snel twee keer bij Harkemase Boys, maar de Friezen kwamen terug tot 2-2. Ruim tien minuten voor tijd maakte De Lange zijn derde (2-3). Zo blijft ASWH tweede op drie punten. Scheveningen en IJsselmeervogels leken tot twee keer toe af te gaan op een gelijkspel. Pas in de tachtigste minuut werd het 0-1 via Bryan Burgerhout, maar oud Vogels-spits Tim Peters zorgde voor 1-1. In blessuretijd kwam er alsnog een winnaar. Sherwin Grot was opnieuw beslissend voor de Rooien (1-2) en zo is IJsselmeervogels de nieuwe nummer drie op vier punten van Lisse.

Quick Boys herpakt zich

Scheveningen haakt dus even af met nu zes punten achterstand op Lisse. ODIN’59 zakt zelfs naar de zesde ploeg. Op eigen veld werd verloren van Quick Boys. De Katwijkse ploeg had na de dreun van vorige week tegen FC Rijnvogels een goed resultaat nodig en die kwam er dankzij de late treffer van Max van Steen. DVS’33 Ermelo is de nieuwe nummer vijf door te winnen bij Capelle met 0-1. Een opvallend duels was daarnaast Rijnsburgse Boys tegen SteDoCo. De bezoekers leken te gaan rusten met een 0-1-voorsprong. Maar een rode kaart en de goal van Tjon-A-Njoek bracht daar verandering in. In het slotsignaal kreeg SteDoCo nogmaals rood en tegen negen man liep Rijnsburg alsnog weg naar 4-1.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD