zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieZeges AFC en Maassluis; Spakenburg komt drie keer terug

Zeges AFC en Maassluis; Spakenburg komt drie keer terug

AFC en Excelsior Maassluis hebben overtuigende zeges weten te boeken op Barendrecht en Jong Vitesse. Spakenburg kwam op De Westmaat tot drie keer toe op achterstand tegen Jong Sparta, maar een penalty in de slotfase bracht de blauwen toch nog de 4-3-zege.

AFC – Barendrecht 3-0

Met het vroege aanvangstijdstip van twee uur wist de thuisploeg het beste om te gaan. Al na zeven minuten nam Koen Bosma de bal op zijn slof en liet Marc van Splunter kansloos voor 1-0. Barendrecht moest het doen zonder Danny Moster en zag ook Jeffrey Aarts geblesseerd uitvallen. Daardoor kwam Barendrecht eigenlijk geen moment in het spel. Na ruim een uur spelen wist AFC de marge te verdubbelen. De aanvoerder van de Amsterdammers schoot raak uit een corner voor 2-0. In de slotfase zorgde Matthijs Jesse in de slotfase ook nog voor de derde treffer op Goed Genoeg en daarmee voor de eerste zege van AFC na drie duels. Zodoende blijft de ploeg van Ton du Chatinier in de kopgroep, waar Barendrecht in de middenmoot blijft hangen.

Jong Vitesse – Excelsior Maassluis 0-2

Jong Vitesse kreeg deze week drie punten in mindering doordat ze zich niet aan de dispensatieregels hadden gehouden in het duel met Barendrecht (4-4). Opmerkelijk genoeg krijgt de club uit Arnhem wel een herkansing. Tegen Excelsior Maassluis kwam de ploeg al snel in de problemen. De Tricolores kregen een aantal goed kansen, waarbij Vincent van den Berg zelfs alleen voor het doel miste. Vlak voor rust kwam er een penalty na een overtreding op Niels Redert. Stefan Kruithof schoot raak voor 0-1. Op slag van rust had Dean van Oijen het gat al kunnen slaan, maar hij miste. In de tweede helft was hetzelfde beeld te zien, al vergat Maassluis lang om de beslissing te forceren. Dat lukte pas in blessuretijd door Albertus.

Spakenburg – Jong Sparta 4-3

Zowat vanaf de aftrap kreeg Spakenburg twee hele grote kansen, maar het was Sparta dat de score opende. Deroy Duarte raakte de paal en via Theo Timmermans verdween de bal in het doel. De thuisploeg speelde vervolgens een periode slap en in een te laag tempo. Een ingestudeerde corner bracht uitkomst. Een korte corner werd teruggelegd op Philip Ties en hij schoot binnen. Kees Tol, die er al eerder bij was gaan zitten, moest na de goal wel geblesseerd richting kleedkamer. Spakenburg leek door te drukken, om op slag van rust toch de 1-2 om de oren te krijgen via Cyril Chevreuil. Direct na de onderbreking zorgde Niels Buitenhuis toch alweer voor 2-2, alleen een grote blunder in de defensie van Spakenburg zorgde via Lovette Felicia toch voor 2-3. Sparta had voldoende kansen om het verschil te maken, maar tien minuten voor tijd wist Ties toch gelijk te maken. Het gaf Spakenburg de kans om zelf door te drukken en vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip na een overtreding op Buitenhuis. Oliver Pilon drukte overtuigend af.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD