Volg ons

Derde Divisie

Zeeuwse clubs kijken reikhalzend uit naar bijzonder seizoen

Zeeuwse clubs kijken reikhalzend uit naar bijzonder seizoen

Het komende seizoen kent een primeur in het Zeeuwse amateurvoetbal, want HSV Hoek en GOES komen beide uit in de zaterdagafdeling van de Derde Divisie. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat beide ploegen elkaar tegenkomen in competitieverband. Afgelopen week is de bal gaan rollen bij de Zeeuws-Vlamingen en de Zuid-Bevelanders. 

Hoek speelde vorig jaar een uitstekend seizoen als promovendus in de Derde Divisie. Ook dit jaar ligt de lat hoog voor de club uit Zeeuws-Vlaanderen. ,,We zijn blij met de aanwinsten die we tot nu toe hebben gehaald en zijn nu nog op zoek naar een of twee aanvallende versterkingen”, zegt coach Hugo Vandenheede tegenover Omroep Zeeland. Het blijkt wel dat de blauw-witten opnieuw in de top van de competitie mee willen draaien. Vorig jaar eindigde het seizoen van Hoek in de nacompetitie, toen VVSB in de halve finale de sterkere bleek.

Nieuw in de zaterdagafdeling is GOES, dit vanwege het tekort aan clubs in de Zaterdag Derde Divisie. De zondagploeg gaf halverwege het vorige seizoen al aan graag de overstap te maken naar de zaterdag. De club moest echter tot na het seizoenseinde wachten op groen licht van de KNVB. Onder de nieuwe trainer Ruud Pennings willen de rood-witten een stabiele waarde worden in de competitie. ,,We hebben een enthousiaste en fitte groep. […] Het is heel leuk om weer aan de gang te gaan.” Of de overstap naar het zaterdagvoetbal een positieve uitwerking heeft voor GOES zullen we snel genoeg merken.

De eerste Zeeuwse derby staat gepland op zaterdag 21 september, dan is Hoek om 18.00 de gastheer in de gemeente Terneuzen. Op de twintigste speeldag (1 februari) staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, dan speelt GOES thuis op sportpark Het Schenge. Ook deze wedstrijd zal beginnen om 18.00 uur.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie