maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieZeer voorzichtige doelstelling IJsselmeervogels: handhaving in Tweede Divisie

Zeer voorzichtige doelstelling IJsselmeervogels: handhaving in Tweede Divisie

IJsselmeervogels mag zich graag afficheren als meest succesvolle amateurclub van Nederland. De Rooien lijken echter komend seizoen geen nieuw zilverwerk in de prijzenkast te verwachten. Opvallend is de doelstelling die vanuit de clubleiding wordt uitgesproken: lijfsbehoud.

Geen gekke dingen doen
,,De doelstelling is lijfsbehoud. We willen niet in de problemen komen. Daar hebben we alle vertrouwen in. De ambitie is een stabiele Tweede Divisionist te worden. Het bestuur heeft op een ledenvergadering in april 2015 uitgesproken: ‘Mochten we een keer promoveren, dan promoveren we en doen we geen gekke dingen. En mochten we een keer degraderen, dan doen we ook geen rare dingen’”, stelt Andre van Diermen, voorzitter van de technische commissie van IJsselmeervogels in De Bunschoter.

Promotie is een straf
Voorzitter Frank van den Bos vult aan: ,,We vinden dat we als IJsselmeervogels thuishoren in de Tweede Divisie. Dat is het hoogste amateurniveau. En als je op dat niveau speelt, wil je, misschien niet het eerste jaar, toch wel meedoen om de prijzen.” Al hebben de Rooien ook grote moeite met de consequentie die bij een toekomstige titel hoort: ,,De spagaat is echter wel dat we
niet naar de Jupiler League willen. Want promotie naar die divisie zien we als een straf. Het is heel dubbel.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD