zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklassezaterdag a.s. in Rosmalen:Prachtig affiche in Hoofdklasse Zondag: OJC-Baronie

zaterdag a.s. in Rosmalen:Prachtig affiche in Hoofdklasse Zondag: OJC-Baronie

Van een streekderby kan niet echt gesproken worden want daarvoor liggen de beide clubs te ver uiteen(Breda en Rosmalen); wel mag terecht gesteld worden dat er zaterdag(aanvang: 20.00 uur op Sportpark de Groote Wielen in Rosmalen)  een wedstrijd te zien zal zijn tussen de twee beste ploegen uit de Zondag Hoofdklasse B, waar Baronie dan momenteel weliswaar het voordeel heeft van 6 punten voorsprong maar met nog 12 wedstrijden te gaan is de strijd om rechtstreekse promotie naar de 3e Divisie nog lang niet gestreden.
En passant stelde Voetbal247 de beide trainers telefonisch een 4-tal korte vragen.

* Doelstelling voor dit seizoen?
Jurriaan van Poelje: Een 3e Divisieclub achterlaten in Breda

Jurriaan van Poelje is aan zijn 6e seizoen bezig bij Baronie, een vereniging met ruim 1400 leden en na de promotie naar de Hoofdklasse in zijn eerste seizoen deed hij de volgende jaren optimaal mee in de top-5 zonder promotie te kunnen bewerkstelligen. Dit jaar moet het dan maar gebeuren voor de vertrekkende trainer. Hij gaat zijn geluk beproeven in Zeeland bij 1e klasser Kloetinge.
Waarom die switch van een Hoofdklasser naar een 1e klasser?
Van Poelje: “ Ik hou er van om af en toe een uitdaging aan te gaan. Zowel Baronie als Kloetinge zijn beide professionele verenigingen met veel ambities. Bij mijn nieuwe vereniging liggen er echter meer mogelijkheden op verschillende vlakken. Zo heeft men in Kloetinge een O23, het budget ligt iets anders. Ik heb het idee dat Kloetinge snel stappen kan maken. Alle ingrediënten en ambities zijn daarvoor aanwezig en ik heb ook voor mezelf het idee dat ik daar snel stappen kan maken”.

Willem Leushuis:
Promoveren; is het niet dit seizoen dan geheid de volgende voetbaljaargang

Willem Leushuis is vanaf het seizoen 2019-2020 actief als trainer bij OJC Rosmalen en heeft het daar prima naar zijn zin. Dat blijkt ook wel uit het zetten van zijn handtekening onder een contract voor nog twee seizoenen. Ondanks de zes punten ziet Willem nog volop kansen. En mocht het onverhoeds dit seizoen niet lukken dan het volgend seizoen. Daar is hij heilig van overtuigd. “Daar hebben wij te veel klasse voor in huis”.
Wat is het leuke aan trainer te zijn bij OJC?
“Bij OJC heeft 70/80% een echt OJC hart. Ze zijn begonnen in de jeugd bij deze club; zijn uitgevlogen naar een BVO en komen weer terug. We beschikken slechts over enkele “buitenstaanders”.

* Wat is het verschil tussen OJC en Baronie?

Jurriaan van Poelje:
“Ik denk dat wij iets creatiever zijn en dat wij elke wedstrijd proberen de tegenstander onze wil op te leggen hetgeen al 12 keer gelukt is dit seizoen.

Willem Leushuis:
Wij zijn een goed jeugdig team dat alles voor elkaar over heeft. Bovendien hebben we minder routine in de ploeg dan Baronie. Aanvallend ontlopen we elkaar niet veel; het verschil in aanvallend opzicht is slechts een doelpunt. Achterin zijn zij op papier wat hechter met slechts 9 tegentreffers maar dat zegt zaterdag allemaal niets.

* Nog grote wijzigingen of blessures?

Jurriaan van Poelje:
“We moeten natuurlijk de trainingen afwachten deze week maar normaal komen dezelfde spelers in actie als die Meerssen versloegen met 5-0.

Willem Leushuis:
“Wij missen natuurlijk Kevin Brands maar die misten we ook uit bij Silvolde die wedstrijd wonnen we met 3-2. Het gaat dus nagenoeg hetzelfde elftal worden.

* Wat gaat het voor een wedstrijd worden?

Jurriaan van Poelje:
“ Een spannende wedstrijd tussen twee prima teams”.

Willem Leushuis:
“ Een wedstrijd die de echte voetballiefhebber niet mag missen”

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD