dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie Zaterdag"Dit zal zeker geen appeltje eitje worden voor Lisse"

“Dit zal zeker geen appeltje eitje worden voor Lisse”

FC Lisse heeft een fraaie eindsprint gemaakt, toch is het niet voldoende voor de bewoners van Ter Specke. De 4-2-zege op Scheveningen bracht de ploeg van Robbert de Ruiter alsnog naar de play-offs, waarin tegen Staphorst moet worden gestreden voor een ticket in de Derde Divisie.

Blij met een herkansing

“Ik had niet verwacht dat SteDoCo bij Kozakken Boys zou kunnen winnen, alleen als je het zelf niet in de hand hebt kunnen dit soort dingen gebeuren op de laatste dag. Ik heb er dan ook rekening mee gehouden dat Kozakken Boys het zou kunnen laten liggen. Dat is helaas gebeurd”, baalde De Ruiter tegenover Omroep West. “Dan mogen we dus nog even voor een toetje.” Toch wil hij vooral kijken naar zijn eigen ploeg. “Wij hadden onderweg gewoon één punt meer moeten pakken. Er zijn ontzettend veel wedstrijden geweest waar we het hebben laten liggen. En ik heb al een aantal weken gezegd dat ik blij ben als we een herkansing krijgen in de play-offs en superblij als we ons in één keer handhaven. Dus ik ben nog steeds blij dat RVVH er al rechtstreeks uit is gegaan.”

Week rust komt goed uit

Lisse is inmiddels vijf wedstrijden op rij ongeslagen en won op 9 april voor het eerst op eigen veld. “Daar hebben we heel lang op moeten wachten, maar nu hebben we een goede serie. Dat geeft vertrouwen voor de komende twee potjes.” Doordat Staphorst volgende week de bekerfinale in Noord speelt tegen Flevo Boys, is de heenwedstrijd pas op 28 mei. “Een aantal jongens is hard toe aan een week rust, dus we gaan heerlijk trainen en een week extra toeleven naar deze wedstrijden.” De afgelopen weken was de kans al groot dat Staphorst de opponent zou worden van de nummer vijftien. “We hebben ze al bekeken en ik heb al wat analyses binnen. Volgende week ben ik zelf dus ook in staat om wat van Staphorst te zien. Het is een ploeg die in de winning mood is en een top hoofdklasser. Dus het wordt zeker geen appeltje eitje.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD