vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagZaimi verruilt JVC Cuijk voor AFC

Zaimi verruilt JVC Cuijk voor AFC

AFC heeft met Ilias Zaimi een vierde nieuweling gepresenteerd. De 22-jarige aanvaller kende een sterk seizoen in de Topklasse Zondag, maar in de huidige jaar verloopt het bij JVC Cuijk moeizamer. Hij maakt nu dus de overstap naar Amsterdam.

Toptalent in A-jeugd

Zaimi speelde in de jeugdopleiding van FC Den Bosch, werd gekozen tot de beste speler van de Eredivisie in de A-jeugd, om vervolgens tien duels in de Jupiler League te spelen. Een doorbraak bleef uit en hij kwam via OJC Rosmalen anderhalf jaar geleden bij JVC Cuijk terecht. In de Topklasse scoorde Zaimi liefst veertien keer, maar kreeg uitgerekend bij AFC een bizarre rode kaart. Hij wilde de bal binnen glijden, alleen de scheidsrechter beoordeelde dit als een overtreding op de keeper. In beroep werd Zaimi vrijgesproken.

Via Sam Nijpels bij AFC

In de huidige campagne gaat het minder voorspoedig en besloot de aanvaller zijn vertrek aan te kondigen. Na de zomer zal hij gaan studeren in Amsterdam en Sam Nijpels, afgelopen zomer overgekomen van Cuijk naar AFC, tipte hem daarop bij de Amsterdamse club. Zaimi is na Eelke de Graaf (ODIN’59), Milan Hoek (Quick Boys) en Derre Kwee (HHC Hardenberg) de vierde nieuweling. Pieter Koopmans vertrekt naar VVSB.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD