maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCYuya Ishizuka, Japanse verrassing met fantastsiche 'linker' bij HFC

Yuya Ishizuka, Japanse verrassing met fantastsiche ‘linker’ bij HFC

Yuya Ishizuka is een linksbuiten van origine en traint en speelt mee bij Koninklijke HFC. In het 5-3-2-systeem acteert hij als een van de twee spitsen of op ’10’.  De Japanner is 19 jaar, woont in huis bij Braziliaanse vrienden, heeft een Italiaanse zaakwaarnemer en wil nog beter Engels leren praten. 

 

Collegevoetbal

Yuya Ishizuka is een vriendelijke Japanner die in het Engels het woord voert. En dat gaat hem best goed af. Door de blessures van HFC-spitsen en het vertrek van Jordy Hilterman en Mehmet Yuksel is er zowaar plek in de voorhoede bij de Koninklijke.

,,Ik ben naar Nederland gekomen om te voetballen en om Engels te leren’’, zegt  de spits. ,,Ik kom uit Tokyo, daar speelde ik collegevoetbal in het 4-3-3-systeem. Eigenlijk ben ik een left-winger maar ik kan ook in dit systeem uit de voeten.

 

In Nederland wonen aardige mensen en alles is goed georganiseerd. Mijn Italiaanse zaakwaarnemer Marcelo Serafini helpt me en ik train ook dagelijks in de gym. Ik moet fysiek sterker worden.”

haarlem-boekhouding

Een contract heeft hij nog niet, werk evenmin. Ik heb wel een kamer die ik huur bij Braziliaanse vrienden. We wonen met zijn zessen in een huis en delen de badkamer en keuken. Mijn ouders ondersteunen me financieel. Ik hoop me bij HFC te bewijzen, ik ben hier nu drie maanden en geef mezelf nog een maand om me verder te bewijzen.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD