dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCYuya Ishizuka, Japanse verrassing bij Koninklijke HFC

Yuya Ishizuka, Japanse verrassing bij Koninklijke HFC

Yuya Ishizuka traint al drie maanden mee met Koninklijke HFC. Hij deed mee in de oefenduels met   Jong Ajax en Jong AZ. Hij hoopt op een langer verblijf en wil ook graag beter Engels leren spreken.

 

Een allervriendelijkste Japanner van 19 jaar. ,,Ik ben naar Nederland gekomen om te voetballen en om Engels te leren’’, zegt  de spits. ,,Ik kom uit Tokio, daar speelde ik collegevoetbal in het 4-3-3-systeem. Eigenlijk ben ik een left-winger maar ik kan ook in dit systeem uit de voeten.

In Nederland wonen aardige mensen en alles is goed georganiseerd. Mijn Braziliaanse zaakwaarnemer Marcelo Serafini helpt me en ik train ook dagelijks in de gym. Ik moet fysiek sterker worden.”

boekhouder den haag

Een contract heeft hij nog niet, werk evenmin. Ik heb wel een kamer die ik huur bij Braziliaanse vrienden. We wonen met zijn zessen in een huis en delen de badkamer en keuken. Mijn ouders ondersteunen me financieel. Ik hoop me bij HFC te bewijzen, ik ben hier nu drie maanden en geef mezelf nog een maand om me verder te bewijzen.’’

 

HFC kan de aanvaller goed gebruiken. Nu Mike van den Ban nog kwakkelt met een blessure, Roy Castien nog geen speelminuten heeft gemaakt en Marios Lomis alle opties openhoud.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD