Volg ons

Ajax amateurs

Yuri Rose vertrekt alsnog als trainer van Ajax amateurs

Yuri Rose vertrekt alsnog als trainer van Ajax amateurs

Yuri Rose zal volgend seizoen niet opnieuw op de bank zitten als coach van Ajax amateurs. De oud-prof verkiest, ondanks eerdere contractverlenging, een overstap naar de jeugdopleiding van de proftak van de Amsterdamse club, waar hij het Onder 17-elftal onder zijn hoede krijgt.

,,In principe was er geen sprake van een trainerswissel, maar er waren wat wisselingen binnen de jeugdopleiding. Er kwam daardoor een plek vrij bij de Ajax Onder-17, waar de club me vervolgens voor heeft gevraagd”, vertelt Rose aan Het Amsterdamsche Voetbal. ,,Ik heb nooit een geheim ervan gemaakt dat ik deze kans zou aangrijpen als die een keer voorbij zou komen. Het is prachtig om in de bovenbouw van Ajax te werken. De mogelijkheid was er eentje die ik niet wilde laten lopen. Ik kan volgend seizoen met de grootste talenten van Nederland op het veld staan. Dat is natuurlijk een geweldig vooruitzicht.”

Bij Ajax amateurs, waar Rose twee seizoenen de scepter zwaaide, gunt men hem de stap: ,,Ik heb de laatste twee seizoenen een goede band met de jongens opgebouwd, dus ze vonden het zeker jammer dat ik weg ga. Aan de andere kant gunnen ze me de kans. Dat is ook precies hoe we de afgelopen twee seizoenen met elkaar hebben gewerkt. Als er een kans voor een van onze spelers kwam, waren we altijd bereid om ze te helpen die stap te maken. Op die manier staan de jongens ook erin richting mij.” Eerder was Rose trainer bij OFC.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Ajax amateurs