Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Is Sparta Nijkerk in staat om de fantastische start te bekronen met een prijs?

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Is Sparta Nijkerk in staat om de fantastische start te bekronen met een prijs?

Sparta Nijkerk kan zaterdag op het eigen sportcomplex de kroon zetten op een uitermate goede start van het seizoen in de Derde Divisie. Als de ploeg van trainer/coach Eric Speelziek er in slaagt om drie punten te pakken tegen VVSB kunnen de champagneflessen geopend worden om het behalen van de eerste periodetitel te vieren. De nummer twee op de ranglijst DVS’33 mag ook in eigen huis een poging doen om de drie punten te pakken, het beloftenteam van Almere City komt op bezoek. Het iets lager geklasseerde Harkemase Boys stuit op Barendrecht.

De lijstaanvoerder kreeg recent ook te maken met de keerzijde van het onverwachte succes. Adriaan Kruisheer (foto) maakte bekend dat hij in de zomer van 2020 de overstap zal maken naar DVS’33 en Gilbrano Plet sprak de wens uit om komend seizoen elders zijn kunsten op het voetbalveld te tonen. Tegenstander komende zaterdag is VVSB dat in tegenstelling tot de ploeg uit Nijkerk bezig is aan een uitermate slechte periode waarin het vier keer op rij zonder punten bleef. In de voorgaande speelronde ging de vereniging uit Noordwijkerhout hard onderuit bij het debuut van hoofdtrainer Richard Plug, men verloor thuis met 1-5 van ODIN’59. Sparta Nijkerk won de laatste zeven competitiewedstrijden dus is niet verwonderlijk de grote favoriet in voornoemde tweestrijd.

Jong Almere City verloor vorige week in eigen huis van Sparta Nijkerk (2-3) en is in deze speelronde de tegenstander van DVS’33. De ploeg uit Ermelo wist na het vertrek van hoofdtrainer Plug vier punten te pakken uit drie wedstrijden waardoor het Sparta Nijkerk steeds verder weg zag lopen. Een overwinning is zaterdag dan ook een vereiste om echt mee te kunnen blijven doen om de koppositie en in de strijd om de eerste periodetitel. Dat laatste mag gezien worden als een theoretische kans omdat het niet aannemelijk is dat Sparta Nijkerk de voorsprong van zeven punten in de drie komende wedstrijden in deze periode nog uit handen zal geven.

Harkemase Boys ontvangt Barendrecht dat recent verrassend onderuit ging tegen ONS Sneek (3-2). Dit betekende voor de formatie uit Friesland de eerste zege van het seizoen. Dit was opvallend te noemen omdat Barendrecht in de weken daarvoor juist uitstekende resultaten wist te behalen op vreemde bodem, zo won het van DVS’33 (0-2) en van DOVO (1-2) waardoor het wist te stijgen op de ranglijst. Harkemase Boys weet goede resultaten dit seizoen nadrukkelijk af te wisselen met grote teleurstellingen. De ploeg won onder andere met 6-0 van Hoek, maar verloor op eigen veld ook met deze cijfers van ODIN’59. Deze week maakte Harkemase Boys dat het aan het einde van het seizoen afscheid zal nemen van de huidige hoofdtrainer Hans de Jong. Het duel wordt zaterdagmiddag live uitgezonden op Sport Noord.

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – FC Lisse
Hoek – SteDoCo
ODIN’59 – Ajax
Ter Leede – VVOG
DOVO – ONS Sneek

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag