Volg ons
Martin Haar AZ

Tweede Divisie

Haar woest: “In m’n hemd gezet door Friday, Garcia en Seuntjens”

Haar woest: “In m’n hemd gezet door Friday, Garcia en Seuntjens”

Jong AZ-coach Martin Haar had geen goed woord over voor de inzet van diverse gerenommeerde A-selectie spelers in de eerste helft tegen AFC: “Gewoon schandalig, ze zetten me gewoon in m’n hemd en daar heb ik geen trek meer in”, foeterde hij na het 2-2-gelijkspel tegen AFC tegenover TweedeDivisie.org. Met name in de eerste helft was het ondermaats van de koploper in de Tweede Divisie.

Voorop gaan in de strijd

“Dat heb ik ze in de rust ook gezegd en in de tweede helft was het beter”, vervolgt Haar. “Als je met Jong AZ meedoet, dan moet je zorgen dat je laat zien dat John van den Brom je de volgende keer weer moet meenemen met het eerste. Dan moet je voorop gaan in de strijd. De jonge spelers van mijn team kijken op tegen namen als Fred Friday, Levi Garcia en Mats Seuntjens, maar ik was voor rust erg teleurgesteld in hun bezieling. En dat terwijl ik ze er voor de wedstrijd in de teambespreking nog op heb gewezen.”

Beter kneiterhard gaan trainen

In de tweede helft werd het iets beter aan Alkmaarse kant, waarbij Friday twee keer scoorde. Of het drietal in de toekomst revanche mag nemen in het beloftenteam, ligt aan diezelfde Van den Brom. “John kent mijn mening en heeft zelf ook deze wedstrijd gezien. Als dergelijke spelers niet bereid zijn om met plezier voor Jong AZ te spelen, om duels te winnen en om te schakelen, dan kunnen ze misschien beter op zondagmiddag gewoon kneiterhard 5 tegen 5 trainen. Wat dat betreft heeft Robert Mühren het, misschien met uitzondering van UNA uit, afgedwongen dat hij nu weer een kans krijgt en grijpt in het eerste.”

Drie bussen geparkeerd

Haar was daarbij buitengewoon teleurgesteld dat zijn ploeg niet wist af te rekenen met AFC. In de slotfase werd het namelijk nog 2-2. “We gooien hier gewoon twee punten weg. We hadden bij de 2-1 uitgelezen mogelijkheden om de 3-1 en 4-1 te maken, maar dat verzuimen we. En dan die gelijkmaker.. gewoon amateuristisch weggegeven, een cadeautje. Al is het ook lastig spelen tegen AFC, dat heel compact speelde door drie bussen voor het doel te parkeren.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie