maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieWoede om BVO-regel: "Riekt naar competitievervalsing"

Woede om BVO-regel: “Riekt naar competitievervalsing”

Bij de amateurclubs in de Tweede Divisie en Derde Divisie is grote woede over de opmerkelijke regel van de KNVB wat betreft geschorste spelers van betaald voetbalclubs. Deze mogen dan namelijk wel in het beloftenteam spelen. De clubs en de CV Topklasse willen dit dan ook van tafel.

Ook nog gradaties in schorsingen

Om de toch al opvallende regel nog ingewikkelder te maken heeft de voetbalbond ook nog besloten om gradaties in schorsingen te bepalen. Waar de grens exact ligt is niet bekendgemaakt. Woordvoerder Koen Adriaanse legt de regel uit in AD/Rivierenland. “Spelers die in de Eredivisie of Jupiler League geschorst worden na een rode kaart voor een licht vergrijp, zoals het ontnemen van een scoringskans, mogen daarna wel in het beloftenelftal spelen. Ze worden dan alleen geschorst voor het eerste elftal. Voor rode kaarten na zwaardere overtredingen mogen ze in geen enkel elftal spelen.” Hiermee introduceert de KNVB en nog nooit eerder voorgekomen regel.

Zo snel mogelijk naar een kliniek

Trainers en bestuurders zijn furieus over deze regel. “Dit riekt naar competitievervalsing”, foetert Hans van de Haar in de regionale krant. Ook technisch directeur Kees Spaan van Kozakken Boys begrijpt in AD/Rivierenland niet hoe zo’n regel ooit bedacht kan zijn en stipt een praktijkvoorbeeld aan. “Met zo’n man of vrouw moeten ze zo snel mogelijk naar een kliniek. Als Madjer Lukoki bij ons een schorsing krijgt mogen wij hem toch ook niet met het tweede elftal meegeven? Het slaat echt he-le-maal nergens op.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD