maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagWitte zakdoekjes voor Zoutman: "Wat moet ik daarmee?"

Witte zakdoekjes voor Zoutman: “Wat moet ik daarmee?”

Quick Boys slaagde er op zaterdag niet in om een vuist te maken in de derby tegen Rijnsburgse Boys, met een historische 7-1-nederlaag tot gevolg. Na afloop werd trainer Jan Zoutman stevig aan de tand gevoeld door Omroep West, onder andere over de witte zakdoekjes die getoond werden.

Verdedigend een wanprestatie geleverd

Na afloop was het stil in de kleedkamer. “Wat moet je zeggen? Dat voelen ze zelf. Op dat moment vind ik dat je als trainer in ieder geval even bij je spelers in de buurt moet zijn. Maar elk woord is er één te veel”, vertelde Zoutman, die erg veel fout zag gaan. “Voornamelijk in de eerste helft. Elke bal die voor de goal kwam, elke lange bal, elk schot op doel, vloog erin. We hebben verdedigend een wanprestatie geleverd.”

Witte zakdoekjes voor Zoutman

Het aanwezige publiek richtte zijn kritiek op Zoutman door onder andere witte zakdoekjes te tonen. “Wat moet ik daarmee? Ik denk dat iedereen ze gezien heeft en ik ook. Ze hebben denk ik last van verkoudheid… Wat moet ik daarmee? Ik kan daar niets mee op dit soort momenten. Het is triest, het is begrijpelijk dat mensen teleurgesteld zijn. Maar dat zijn wij ook”, aldus de oefenmeester.

Kuipers niet sterk tegen Rijnsburgse Boys

Zoutman koos er overigens voor om niet doelman Martijn de Zwart, maar Raymon Kuipers een basisplaats te geven. Spijt daarvan heeft de oefenmeester niet. “Dat heeft geen enkele zin. Dat is allemaal makkelijk. Als je achteraf de wedstrijd terug gaat kijken, dan zeg je: die deed het niet goed, die niet, die niet. Je neemt beslissingen van tevoren op informatie die je dan hebt. Raymon heeft in de periode waarin hij Martijn heeft vervangen heel aardig gedaan, drie keer de nul. Alleen tegen Rijnvogels zag hij er bij één doelpunt niet goed uit. Hij was vandaag één van de schakels die er ook niet goed uit zag bij een aantal momenten.” De derby had overigens flinke gevolgen voor de nachtrust van Rijnsburgse Boys-aanvaller Jeffrey Jongeneelen. Hij kreeg in de nacht na de wedstrijd een steen door zijn ruit.

Bekijk het volledige interview met Jan Zoutman

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD