donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieWispelturige Helmond-verdediger Markiet verkast naar IJsselmeervogels

Wispelturige Helmond-verdediger Markiet verkast naar IJsselmeervogels

Vijf dagen nadat Gévero Markiet zijn spullen inleverde bij Helmond Sport heeft de centrale verdediger een nieuwe club gevonden. De 26-jarige mandekker heeft een contract getekend bij IJsselmeervogels.

Privéomstandigheden
Markiet vertrok vorige week ‘wegens privéomstandigheden‘ bij Helmond Sport, waar hij in augustus aansloot op amateurbasis. De verdediger kwam tot zes duels voor de ploeg van coach Roy Hendriksen. Bij de Tweede Divisionist uit Spakenburg tekende hij vandaag evenwel een contract tot de zomer van 2019. Omdat de transferperiode momenteel gesloten is, zal hij voorlopig alleen meetrainen bij de Rooien. De club probeert hem alsnog speelgerechtigd te krijgen, zodat hij later dit seizoen ook wedstrijden voor de equipe van coach Willem Leushuis kan spelen.

Reputatie
De oud-speler van FC Utrecht heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om een plotseling vertrek. Toen hij vorig jaar op stage was bij Almere City FC en de clubleiding hem net een contractaanbieding wilde doen, was de mandekker plots met de Noorderzon vertrokken. Hij bleek onderweg naar het Duitse FC Homburg, dat uitkwam op het vijfde niveau van het land. Markiet kan zowel centraal in de verdediging als aan de rechterkant uit de voeten en treft bij IJsselmeervogels in ieder geval één bekend gezicht. Gillian Justiana verruilde eind augustus Helmond Sport voor de Rooien uit het vissersdorp.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD