donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieWintertransfers: Kozakken Boys weer slimste jongetje van de klas

Wintertransfers: Kozakken Boys weer slimste jongetje van de klas

In het najaar deden diverse technisch managers nog schouderophalend over de transferperiode in januari. ‘Wij gaan niemand halen’ of ‘Er zal niet veel gaan gebeuren’ klonk het steevast. Uiteindelijk werd het een tombola van transfers, incidenten, onrust tussen clubs en een zeer opmerkelijke slotdag. Want toen liet Kozakken Boys andermaal zien het slimste jongetje van de klas te zijn.

Degradatiezorgen

Met Jong AZ al op een straatlengte afstand is er voor de achtervolgers in de Tweede Divisie weinig meer te winnen dit seizoen. Met uitzondering van GVVV, waar de povere resultaten van de laatste maanden (zeven nederlagen uit tien duels) er voor zorgden dat er toch twee aanvallers werden aangetrokken, hield het linkerrijtje zich dan ook rustig. Hoe anders was dat onderin. TEC haalde uiteindelijk zelfs vijf spelers, waarvan Migiel Zeller één van de vele Achilles’29-afvallers was. De Groesbeekse club hield op oudjaarsdag uitverkoop en uiteindelijk kwamen er liefst vier spelers in de Tweede Divisie terecht. FC Lienden haalde vier spelers, maar liet ook veel bankzitters vertrekken. Spakenburg en HHC Hardenberg doen het met drie nieuwe gezichten. Met name de ‘handel’ tussen Lienden en Spakenburg blijft de gemoederen bezig houden. Waar Danny van den Meiracker naar Lienden verkaste, zijn er vooral veel spelers die van De Abdijhof naar Spakenburg verhuizen. En dat zijn ze bij Lienden onderhand wel zat, getuige onder meer deze tweet van bestuurder Nico Wagenvoort.

Verder kijken dan je neus lang is

Zoals gezegd deden de clubs in het linkerrijtje nagenoeg niets en rollen het seizoen verder uit. De Treffers, AFC, Katwijk, Excelsior Maassluis, Kozakken Boys en GVVV kunnen alleen mathematisch nog in degradatiezorgen komen en bij sommige clubs is dat op het veld al te zien. Waar speel je tenslotte nog voor. Met dit in het achterhoofd bleek Kozakken Boys weer verder te kijken dan hun neus lang is. TD Kees Spaan wist eerder al voor een primeur te zorgen, want hij was de eerste die een speler huurde van een profclub. Bryan Jongeneel werd gehuurd van FC Dordrecht en dit seizoen maakt Nils den Hartog deel uit van de selectie nadat in de zomer een keeperstekort bleek te ontstaan. Den Hartog traint nog mee bij RKC Waalwijk en kan zich zo dus dubbel ontwikkelen.

Deal met alleen maar winnaars

Na de zege van afgelopen weekend op Katwijk handelde Spaan opnieuw slim. Met Berry Powel en Raily Ignacio had Kozakken Boys twee uitstekende spitsen, maar er zat er wel één te verpieteren op de bank. Ondertussen was IJsselmeervogels zo gretig om te promoveren, dat de portemonnee bij de Rooien erg makkelijk open ging. “Een deal met alleen maar winnaars”, omschreef Powel het op deze site uitstekend. Zijn riante salaris is in Werkendam van de loonlijst en vermoedelijk zal IJsselmeervogels nét iets te veel hebben betaald aan de Boys. Ondertussen kan Ignacio – die nog een doorlopend contract heeft – gewoon zijn minuten maken en eerder dit seizoen bleek al dat trainer Danny Buijs met onder meer Ahmed El Azzouti een prima stand-in heeft. Tegelijkertijd werd er ook direct afscheid genomen van Sem van der Pijl, die het seizoen afmaakt bij Dongen.

Powel-deal is dodelijk voor huidige opzet

Spaan wrijft in zijn handen, want er is alweer mooi wat budget bespaard op het lopende seizoen. En dat kan altijd weer van pas komen als het wel noodzakelijk is om te investeren. Tegelijkertijd is de Powel-deal dodelijk voor de huidige opzet van de Tweede Divisie. Met één schaap over de dam kun je erop wachten dat volgend seizoen veel meer clubs in januari alvast verder kijken. Het enige belang dat het gros van de Tweede Divisie-clubs heeft is handhaven. Is dat doel bereikt? Dan kan er alweer vooruit worden gekeken naar het volgende seizoen. En dure spelers kwijt raken? Het blijkt met een aantal zeer gretige clubs in met name de Derde Divisie Zaterdag een koud kunstje. Voor de competitie is het dan ook te hopen dat de KNVB snel de huidige opzet van de Tweede Divisie gaat evalueren, met vooral slechts één promotieplaats en geen play-offs lijkt de halve competitie nu al lam geslagen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD