zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieWinterse transferperiode: dit zijn de regels om van club te mogen wisselen

Winterse transferperiode: dit zijn de regels om van club te mogen wisselen

De winterstop betekent voor clubs ook de mogelijkheid om hun selectie nog wat te versterken of wellicht afscheid te nemen van ongelukkige spelers. Maar wat is wel en wat is niet toegestaan? Dit zijn de voorschriften.

Alleen contractspelers
Officieel opent de winterse transferperiode op 3 januari. Het window sluit op 31 januari om 23.59 uur. Alleen clubs in de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse mogen nieuwe contractspelers vastleggen. Om echter van club te wisselen moet een speler echter aan één van de volgende criteria voldoen:

– de speler in kwestie komt van een buitenlandse club en stond daar ook onder contract
– de speler in kwestie komt van een Nederlandse club en had bij zijn vorige club een geregistreerd contract

Magreb ’90
Dat betekent dus bijvoorbeeld dat de spelers van Magreb ’90, die niet over een geregistreerd contract beschikken, deze winterstop niet van club mogen wisselen. Alleen wanneer de club in januari failliet zou gaan, is hier een uitzondering op mogelijk binnen de bondsreglementen.

Dispensatie
Wel bestaat er nog een andere dispensatieregeling. Bij een verhuizing van meer dan 30 km naar een andere woonplaats, gewijzigde werkomstandigheden, gewijzigde studieomstandigheden of om medische redenen kan bij de KNVB tot 2 maart een verzoek tot dispensatie worden gedaan om zo mogelijk toch van club te mogen wisselen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD