Volg ons
KNVB bal

Derde Divisie

Winterse transferperiode: dit zijn de regels om van club te mogen wisselen

Winterse transferperiode: dit zijn de regels om van club te mogen wisselen

De winterstop betekent voor clubs ook de mogelijkheid om hun selectie nog wat te versterken of wellicht afscheid te nemen van ongelukkige spelers. Maar wat is wel en wat is niet toegestaan? Dit zijn de voorschriften.

Alleen contractspelers
Officieel opent de winterse transferperiode op 3 januari. Het window sluit op 31 januari om 23.59 uur. Alleen clubs in de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse mogen nieuwe contractspelers vastleggen. Om echter van club te wisselen moet een speler echter aan één van de volgende criteria voldoen:

– de speler in kwestie komt van een buitenlandse club en stond daar ook onder contract
– de speler in kwestie komt van een Nederlandse club en had bij zijn vorige club een geregistreerd contract

Magreb ’90
Dat betekent dus bijvoorbeeld dat de spelers van Magreb ’90, die niet over een geregistreerd contract beschikken, deze winterstop niet van club mogen wisselen. Alleen wanneer de club in januari failliet zou gaan, is hier een uitzondering op mogelijk binnen de bondsreglementen.

Dispensatie
Wel bestaat er nog een andere dispensatieregeling. Bij een verhuizing van meer dan 30 km naar een andere woonplaats, gewijzigde werkomstandigheden, gewijzigde studieomstandigheden of om medische redenen kan bij de KNVB tot 2 maart een verzoek tot dispensatie worden gedaan om zo mogelijk toch van club te mogen wisselen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie