Volg ons

Derde Divisie

Winnend Scheveningen is genadig voor TEC

Winnend Scheveningen is genadig voor TEC

TEC heeft zichzelf woensdagavond een slechte dienst bewezen in Den Haag. Op sportpark Houtrust trad de ploeg van trainer Frits van den Berk aan met een ongemotiveerde instelling en dan ben je in en tegen Scheveningen aan het verkeerde adres. De Schollekoppen van John Blok konden weliswaar niet beschikken over een aantal belangrijke spelers, maar op basis van mentaliteit, een oerdegelijke defensie en strijd werd een belangrijke eerste tik uitgedeeld aan de Tweede Divisionist. De ploeg uit de Betuwe kwam uiteindelijk nog redelijk gelukkig weg met de 2-0 eindstand, die al in de rust bereikt was.

Gebrek aan strijd
In de vorige ronde kroop TEC nog door het oog van de naald in de uitwedstrijd tegen Jong Volendam en je zou denken dat de oranjehemden daarvan geleerd hebben. Wie passie en strijdlust verwachtte, was vanavond niet aan het juiste adres bij de uitploeg. Het zonnetje scheen lekker en de sfeer was prima, maar om nou zomeravond voetbal te gaan spelen in deze fase van het seizoen is meestal niet de juiste strategie. Scheveningen sloeg ook al snel toe en strafte de zwakke opening van de Tielenaren genadeloos af. Rechtsbuiten Mehmet Aldogan kon ongestoord aan een rush door het hart van de TEC-defensie beginnen zonder dat hij werd aangepakt. Aldogan besloot om met links het doel van Sebastiaan van der Sman onder vuur te nemen, maar de keeper kon nog redden. De rebound viel echter panklaar voor de voeten van de meegelopen Tim Peters en zo zette de spits zijn team, net als vorige week tegen Quick, op een vroege voorsprong en barstte de feestvreugde los bij de in redelijke getalen aanwezige fans op Houtrust.

Degelijk
TEC wist dat het gelijk al achter de feiten aan moest lopen en moest nu iets verzinnen. Er was echter zeer weinig creativiteit bij de Tielenaren, die vaak niet verder kwamen dan een lange bal op spits Serhat Koç, die mede door zijn lengte, er bijna nooit aan te pas kwam tegen het uitstekende centrale duo Jungschläger/De Jong. TEC had zo’n 75% van het balbezit, maar deed daar niks mee. Verder dan een paar corners kwam het niet. Het eerste kansje van TEC diende zich pas na een half uur aan toen Koç wel een keer ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers, maar het kopballetje was te zwak om keeper Sven Wolsheimer in verlegenheid te brengen. TEC mocht van geluk spreken dat het niet al vroeg op een grotere achterstand kwam toen Scheveningen de bovenkant van de lat raakte. De thuisploeg kon zich ver laten terugzakken en liet TEC het spel maken. Iets waar de Tielenaren dus veel moeite mee hadden. Coach Gery Vink schreeuwde zijn stem schor naar voornamelijk de aanvallers die volgens hem steeds niet goed positie kozen in gevaarlijke situaties. Dit leidde dan weer tot geïrriteerde spelers. Nee, TEC zat niet lekker in de wedstrijd. In de blessuretijd van de eerste helft werd de misère nog groter. Verdediger Jari de Jong kon uit een corner zijn hoofd tegen de bal zetten en zodoende de 2-0 tegen de touwen werken. Scheveningen zat in zetel. Dodelijk efficiënt in de aanval en oerdegelijk achterin. Twee van de belangrijkste ingrediënten voor de comfortabele voorsprong bij rust.

Gemiste kansen
TEC zag in de eerste helft al Nicky Kuiper uitvallen, maar besloot in de rust ook nog Randel Shakison in te brengen om nóg meer de druk op de thuisploeg op te voeren. Het spelbeeld veranderde maar weinig in de tweede helft: TEC in balbezit en Scheveningen terugzakkend en loerend op de counter. De Scheveningers beschikten met Aldogan en Brandon Robinson over twee gevaarlijke spelers die op elk moment konden toeslaan. Beide spelers hadden ideale kansen om de terugwedstrijd in Tiel haast overbodig te maken, maar telkens was de afronding niet goed genoeg om Van der Sman nog eens te passeren. TEC schakelde steeds meer over maar een soort 4-2-4 en gaf dus steeds meer ruimte weg. Helaas voor de fans van de thuisploeg werd hier niet secuur genoeg mee omgegaan en bleef TEC in leven.

Genadig
Één tegengoal en TEC was weer terug. Met name Koç was dichtbij na een goede loopactie door de defensie, maar uiteraard was daar weer Jari de Jong die een zeer sterke partij speelde en het gevaar kon opuimen. Het grootste Tielse gevaar kwam net voor tijd nog van de thuisploeg. Rechtsback Kevin Gómez Nieto passeerde met een kopbal bijna zijn eigen doelman, maar Wolsheimer deed vandaag alles wat hij moest doen prima en kon ook deze keer voorkomen dat de verdediger een eigen goal achter zijn naam kreeg. Aan het eind van de wedstrijd leek de pijp leeg bij TEC en was het wachten op de 3-0. Ook nu waren de keuzes steeds net niet goed genoeg om de genadeklap uit te delen.

Zo eindige de wedstrijd in een zege van een oerdegelijk Scheveningen. Aanvallend gezien kan de ploeg van Blok zich verwijten dat het nog spannend kan worden aanstaande zaterdag in Tiel. In het seizoen waar de zogeheten “remontadas” nogal vaak voorkomen is het daarom nog veel te vroeg om de eventuele promotie al te vieren.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie