zaterdag, maart 6, 2021
Home Competities Tweede Divisie Winnend AFC verruimt marge naar vier punten, Jong Sparta en Jong Vitesse...

Winnend AFC verruimt marge naar vier punten, Jong Sparta en Jong Vitesse remiseren

AFC heeft dankbaar geprofiteerd van het puntenverlies van achtervolgers IJsselmeervogels en Katwijk. De Amsterdammers rekenden op een bijveld in Almere af met Jong Almere City FC: 0-2. Jong Sparta en Jong Vitesse hielden elk een punt over aan het onderlinge treffen: 1-1.

- Advertentie -

Omdat het hoofdveld, sinds dit seizoen van natuurgras, werd afgekeurd, werd het duel gespeeld op een bijveld. Daar wist Raily Ignacio al vroeg in de wedstrijd listig de buitenspelval te omzeilen en doelman Stijn Keller te verschalken: 0-1. De Almeerders schakelden een tandje bij en zetten in het vervolg van de eerste helft de koploper brutaal onder druk. Na de pauze was het AFC, met de pas vastgelegde Cody Claver in de basisformatie, dat zich weer liet zien. Ditmaal was het Melvin Grootfaam die de kruising zocht, maar doelman Keller haar een goede redding in huis. Ook de Almeerders deden van zich spreken, onder meer via Ahannach en Goselink, maar doelman Patrick Zonneveld reageerde adequaat.

Halverwege de tweede helft sloeg AFC nogmaals toe: nadat Ignacio zelf verzuimde te scoren, deed Fouad Belarbi was zijn kompaan in de aanval naliet: 0-2. Luttele minuten later kreeg Jong Almere de uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen toen het een strafschop kreeg. Sam Krant schoot het buitenkansje echter huizenhoog over. In de slotfase kregen beide ploegen nog wel wat kansjes, maar bleef het 0-2. Door de zege van AFC heeft het nu vier punten voorsprong op IJsselmeervogels en liefst negen op Katwijk.

Jong Sparta – Jong Vitesse
Met name in het kader van de ‘interne competitie’ tussen beloftenteams was het treffen op Het Kasteel een belangrijke krachtmeting voor Jong Sparta en Jong Vitesse. Beide talentenploegen openden wat terughoudend en kansen waren zeer schaars in de eerste helft. Ook de tweede helft stond niet bol van het spektakel, maar het waren wel de Rotterdamse beloften die na 70 minuten spelen op 1-0 kwamen via Youssef El Kachati. Vlak voor tijd maakten de Arnhemmers echter gelijk via Martijn Berden. Dat werd tevens de eindstand: 1-1.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES