zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieWilsterman: "Wist dat ik het goed zou doen bij FC Lienden"

Wilsterman: “Wist dat ik het goed zou doen bij FC Lienden”

Jermo Wilsterman speelde vorig seizoen nog voor De Bataven, maar deze voetbaljaargang maakt hij deel uit van de selectie van FC Lienden. En de back is eigenlijk ook misschien wel gewoon dé verrassing in het team van coach Hans Kraay jr. TweedeDivisie.org ging in gesprek met Wilsterman over zijn eerste paar maanden in de Tweede Divisie.

Geen aanpassingsperiode nodig

De vleugelverdediger stipt aan dat er zeker een bepaald niveauverschil zit tussen de Zondag Hoofdklasse A en de competitie waarin hij nu acteert. “Ik merk het wel, dat verschil, en het is er ook zeker, maar het is ook wel weer te doen.” Eigenlijk heeft hij niet echt een aanpassingsperiode nodig gehad. “Nee, aan het begin moest ik misschien eventjes wennen, maar ik heb het best snel opgepakt. Ik was gelijk al gefocust om een goed seizoen te draaien en dat heeft daarin de doorslag gegeven. Ik wilde er meteen staan en dat is gelukt.”

Dé verrassing van FC Lienden?

Wilsterman is te spreken over de Tweede Divisie. “Ik vind het echt een mooie competitie. Alles staat dicht bij elkaar. Jong AZ steekt erbovenuit, maar de rest is aan elkaar gewaagd. Elke week kun je verrast worden, de wedstrijden worden eigenlijk beslist op details.” Toch hoopt hij niet dat hij zijn plafond al heeft bereikt. “Ik heb de ambitie om door te groeien, want ik wil altijd het beste uit mezelf halen. Wat mijn max is… dat weet ik niet, maar ik hoop gewoon vooral dat ik het hoogst mogelijke kan halen.” Vindt de back dat hij het label ‘dé verrassing van FC Lienden’ verdient? “Ik heb altijd wel vertrouwen in mezelf gehad. Aanvankelijk had ik wel gedacht dat ik eventjes zou moeten wennen, maar ik wist dat ik het wel goed zou doen. Dus ik kan het geen verrassing noemen dat ik nu presteer, voor mezelf niet in ieder geval.” Tegen De Treffers kwam hij zelfs tot scoren, alhoewel… was die bal wel over de lijn? “Nou, volgens mij was hij er gewoon overheen. Je kunt erover discussiëren, maar de scheids geeft hem en dus is het een doelpunt.”

Jasje Hans Kraay vliegt niet altijd heen en weer

Hans Kraay jr. kende Wilsterman vooral van de tv, maar nu maakt hij hem als trainer mee. “Ik ben zeer positief over de trainer. Hij geeft de jongens vooral heel veel vertrouwen. Natuurlijk ziet het er op tv anders uit bij hem, maar in het echt is hij even gek. Hij kan zich ook goed focussen hoor, maar daarnaast is hij ook altijd in voor een grapje.” Zijn jasje vliegt in ieder geval niet áltijd over het veld. “Dat is overdreven. De mensen doen soms alsof hij zich altijd zo gedraagt, maar dat is tv, show.”

Jong Twente kan fluiten naar de punten

In het aankomende weekend speelt Lienden tegen Jong Twente, en over zijn verwachting van die wedstrijd zegt de back: “Heel veel strijd. Wij weten allemaal heel goed dat we drie punten moeten scoren. Of wij ook gaan winnen? Ja, dat denk ik wel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD