woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsWillem Leushuis opnieuw trainer van IJsselmeervogels

Willem Leushuis opnieuw trainer van IJsselmeervogels

Willem Leushuis is de nieuwe trainer van IJsselmeervogels. De ervaren oefenmeester is de opvolger van Sandor van der Heide, die onlangs zijn contract inleverde, meldt RTV Utrecht.

Schat aan ervaring

Leushuis kan bogen op een schat aan ervaring. Hij werkte eerder bij Willem II, Helmond Sport, FC Eindhoven. Bovendien werkte de trainer uit Woudrichem al eerder als coach van de Rooien in het seizoen 2005/2006. In dat jaar leidde hij de club naar het algeheel amateurkampioenschap. Hij werkte daarna hij onder meer bij Hoek, ASWH, AFC, DVS’33 en in het Midden-Oosten.

Type Sandor
IJsselmeervogels stelde na het vertrek van Sandor van der Heide, die zijn hoofdtrainerschap op de Westmaat niet langer kon combineren met zijn rol als assistent-coach bij De Graafschap, op zoek te gaan naar ‘een type Sandor’. Daarover stelde voorzitter Frank van den Bos in het AD: ,,We gaan op zoek naar iemand die de amateurwereld goed kent, die zich kan aanpassen aan onze normen en waarden en die niet als trainer met een profverleden ons als boertjes even komt vertellen hoe het allemaal moet. Het zou ideaal zijn om een trainer in dezelfde leeftijdscategorie als Sandor te vinden.”

Enthousiasme en ambitie
Evengoed is Marcel de Graaf, bestuurslid technische zaken, blij met de terugkeer van van Leushuis: ,,Als club hebben we gekeken naar de beschikbaarheid op de trainersmarkt. We zochten iemand met ervaring en met kennis van het amateurvoetbal. Al snel viel daarbinnen de naam van Willem Leushuis. Hoewel het al een tijdje geleden is dat Willem bij IJsselmeervogels actief was, is het bovendien iemand die bij de club bekend is. Daarbij heeft hij vorig seizoen bewezen goed in staat te zijn om tussentijds bij een ploeg in te stappen en straalde in de gesprekken nog steeds zijn bekende enthousiasme en ambitie uit.”

Maandag eerste training
Leushuis staat maandag voor het eerst voor de groep en zal ongetwijfeld vanmiddag op de Westmaat aandachtig toeschouwer zijn bij het eerste optreden van IJsselmeervogels tegen Kozakken Boys.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD