dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieWillem Janssen wordt technisch manager VVV-Venlo

Willem Janssen wordt technisch manager VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft Willem Janssen voor drie seizoenen vastgesteld als technisch manager. De 35-jarige aanvoerder van FC Utrecht is bezig aan zijn laatste maanden als voetballer en keert vanaf volgend seizoen terug bij VVV-Venlo, waar hij tussen 2004 en 2007 speelde.

Willem Janssen kwam op zijn achtste bij VVV terecht. Hij doorliep de hele jeugdopleiding in Venlo en debuteerde in augustus 2004 in het betaald voetbal in de door VVV met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior. De aanvallende middenvelder vertrok in 2007 bij VVV en kwam via Roda JC en FC Twente in 2013 bij FC Utrecht terecht waar hij nu al jaren als centrale verdediger speelt. Nadat Janssen bekend maakte na dit seizoen te stoppen als voetballer leek hij bij FC Utrecht aan de slag te gaan, maar hij keert nu dus terug in Venlo.

Op de website van VVV-Venlo zegt Algemeen Directeur Marco Bogers het volgende over de komst van Janssen: “Het huidige voetbal met alle ontwikkelingen vraagt om een ander type management en Willem past perfect in dat profiel. Willem staat natuurlijk aan de vooravond van een nieuwe carrière en heeft nog alles te leren, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn achtergrond, karaktereigenschappen en zeer ruime ervaring als voetballer de juiste man voor deze functie is.” Conform het strategische strijdplan 2022-2025 van VVV wordt Janssen nu hoofdverantwoordelijk voor alle voetbaltechnische zaken.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]