donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAZWillem II doet zaken met AZ en haalt aanvallende middenvelder

Willem II doet zaken met AZ en haalt aanvallende middenvelder

Willem II heeft bijna een akkoord met AZ over de komst van Thijs Oosting. Het contract van de aanvallende middenvelder loopt nog door tot halverwege dit seizoen en om die reden willen de Tilburgers de 21-jarige Oosting graag overnemen. 

De Telegraaf meldt dat Willem II al langere periode achter Oosting aan zat. Afgelopen zomer werd namelijk al een poging gewaagd, maar zonder succes. AZ zag bij aanvang van dit seizoen in Oosting een alternatief voor de linksbackpositie, maar daar was de speler zelf alles behalve blij mee destijds.

Vorig jaar speelde Oosting al enkele maanden op huurbasis voor RKC Waalwijk, Fred Grim was daar toen de trainer. Diezelfde Grim haalt Oosting dus nu definitief naar Tilburg. Aangezien men bij Willem II nog niet helemaal tevreden is over de van FC Den Bosch overgekomen Ringo Meerveld lijkt het er dus op dat voor Oosting meteen een plek in de basis is weggelegd.

Thijs Oosting komt uit de jeugd van FC Emmen en maakte in 2016 de transfer naar AZ. Dit seizoen maakte hij vooral minuten voor Jong AZ, maar pakte ook af en toe zijn minuten wel mee in het eerste elftal van de Alkmaarders. Maar Oosting kwam niet verder dan drie duels in de hoofdmacht van AZ dit seizoen.

Willem II trok eerder al Jizz Hornkamp aan en is ook bijna rond met Wessel Dammers van FC Groningen. Met die drie transfers beschikt de ploeg in degradatienood over een geheel nieuwe as voor de resterende wedstrijden van het seizoen. Willem II was ook nog bezig met de Zweed Alexander Fransson, maar door die naam lijkt een streep gezet te kunnen worden.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]