dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieWilfried Bony ondertekent contract bij NEC

Wilfried Bony ondertekent contract bij NEC

NEC Nijmegen heeft Wilfried Bony vastgelegd, dat maakt de promovendus zelf bekend via de officiële kanalen van de club.  De 33-jarige aanvaller tekende woensdagmiddag een contract bij de club uit Nijmegen. Het opvallende aan dit alles: Bony was eigenlijk al gestopt met profvoetbal. 

Wilfried Bony speelde in het verleden onder andere voor Manchtester City, Swansea City en Vitesse. Vooral die laatste club zal niet blij zijn dat de Ivoriaan binnenkort te zien zal zijn in het Groen-Rood van de rivaal uit Nijmegen. Hij scoorde tussen 2011 en 2015 in totaal 58 doelpunten en verzorgde 18 assists in slechts 77 duels voor Vitesse.

“Ik ben blij om bij N.E.C. aan de slag te gaan. Nadat Ted van Leeuwen, met wie ik altijd goed contact heb onderhouden, me polste om in Nijmegen aan de slag te gaan heb ik weloverwogen de beslissing genomen voor N.E.C. te tekenen. Na de ontbinding van mijn contract in Saudi-Arabië was ik er nog niet klaar voor om te stoppen met voetbal.” spreekt de spits op de website van zijn nieuwe club. “In Nederland heb ik een fijne tijd gehad en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om in de Eredivisie uit te komen. Hoewel ik me ervan bewust ben dat dit voor sommigen een gevoelige overstap is, verwacht ik dat ik een eerlijke kans krijg om me op een positieve manier te presenteren aan onze supporters. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden, zodat ik snel belangrijk kan zijn voor het team”

Aandeel voor Ted van Leeuwen
Technisch Directeur Ted van Leeuwen legt op de website uit hoe hij uit is gekomen bij de oud-international van Ivoorkust: “Het vinden van een balvaste spits is altijd lastig, in de winter al helemaal. Daarnaast merkten we dat anno 2022 veel clubs huiverig zijn om spelers af te staan. Voor je het weet heb je een handvol positief geteste spelers en zit je in de problemen”,

“Wilfried past uiteraard in dat profiel, maar was gestopt met voetbal. Hij woont in Wales en hield zich fit door in zijn woonplaats bij de lokale profclub Newport County te trainen, dat actief is in de League Two. Hij had, op zijn 33e, het gevoel gekregen het voetbal te missen. Het was een onafgemaakte zaak en hij wilde het liefst terug naar het land waar hij met veel plezier gespeeld en geleefd heeft, Nederland.” vervolgt Van Leeuwen zijn verhaal.“Ik merkte dat Wilfried geen vrede had met zijn afscheid als voetballer. Hij is nog altijd uiterst gemotiveerd en erop gebrand zijn carrière op een goede manier af te sluiten. Bony is een man van zijn woord. We hebben ingecalculeerd dat Wilfried een aanzienlijke trainingsachterstand heeft. Dat is weg te werken. Voor iemand die al zo lang uit de roulatie is, vind ik hem nog opmerkelijk fit. Hij wil het liefst nog anderhalf jaar voetballen en dan zijn indrukwekkende loopbaan eervol eindigen. In de komende maanden gaan we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor nu en het jaar daarop.”

Wilfried Bony en Ted van Leeuwen kenden elkaar al van hun tijd bij Vitesse. Van Leeuwen haalde hem toen weg bij Sparta Praag. De laatste club voor Bony was Al Ittihad.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]