maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseWildwest in Rosmalen bij promotieduel Nieuwenhoorn – WHC

Wildwest in Rosmalen bij promotieduel Nieuwenhoorn – WHC

Een politiehelicopter boven het veld, kapotte reclameborden en elkaar vuurwerk toewerpende  ‘fans’. Dat zijn slechts enkele van de noemenswaardigheden bij het duel tussen Nieuwenhoorn – WHC. Zij streden voor een plek in de zaterdaghoofdklasse.

OJC Rosmalen was gastheer en bij het nemen van de noodzakelijke strafschoppen liep het uit de hand. De ‘supporters’ van WHC wilden zich verplaatsen naar de kant waar Nieuwenhoorn-supporters stonden omdat daar de strafschoppenserie zou worden genomen.

De politie greep in toen er vuurwerk naar de Nieuwenhoorn-aanhang werd geschoten. De fans van beide clubs werden achter het doel vandaan gehaald. Nieuwenhoorn won de penaltyreeks en promoveert.

WHC-voorzitter Henri van Beek schaamt zich voor de escalatie en de schade die mede werd veroorzaakt door ‘fans’ van zijn club. “Ze hebben zich niet gedragen zoals het hoort. Wij zullen gastheer OJC niet met de schade laten zitten. Daar staan wij voor als club. We beraden ons als bestuur op verdere maatregelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD