zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieWil Boessen op non-actief bij Helmond Sport

Wil Boessen op non-actief bij Helmond Sport

Helmond Sport heeft hoofdtrainer Wil Boessen en assistent-trainer Frank van Kempen op non-actief gesteld. De nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie meldt op de eigen website dat de club in overleg is met de trainers over de beëindiging van hun dienstverband bij de club uit Brabant. Sven Swinnen neemt voorlopig de trainerstaken over met Dylan Malicheff als zijn assistent.

Helmond Sport was mede vanwege personele problemen bezig aan een vrije val op de ranglijst. Uit de laatste zestien wedstrijden haalde Helmond Sport maar negen punten en werd alleen in Doetinchem met 0-1 van De Graafschap gewonnen. Afgelopen vrijdag eindigde het thuisduel tegen Telstar in een 2-2 gelijkspel, ondanks een vroege rode kaart bij de bezoekers.

Wil Boessen begon op 1juli 2019 bij Helmond Sport en was in totaal 95 wedstrijden werkzaam in Brabant. Helmond Sport eindigde in het seizoen 2019/20 als laatste, vorig seizoen werd de club twaalfde. De 57-jarige trainer was in het verleden onder meer werkzaam bij VVV-Venlo, Fortuna Sittard, FC Oss en FC Den Bosch.

Sven Swinnen is een 47-jarige Belg met een verleden bij KV Mechelen, de partnerclub van Helmond Sport. Vorig seizoen was Swinnen al aan Helmond Sport verbonden als begeleider van de door KV Mechelen gestalde spelers. Bij KV Mechelen was Swinnen negen jaar assistent-trainer, een jaar Hoofd Jeugdopleidingen en drie wedstrijden interim-coach van het eerste team.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]