woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAZWijndal vergelijkt trainers AZ en Feyenoord: "Gaan niet zo maar uit hun...

Wijndal vergelijkt trainers AZ en Feyenoord: “Gaan niet zo maar uit hun plaat, maar vergis je niet.”

Komende zondag staan AZ en Feyenoord tegenover elkaar. Die wedstrijd betekent tevens een strijd tussen Pascal Jansen en diens voorganger Arne Slot. Oranje-international Owen Wijndal ziet veel overeenkomsten tussen de twee trainers vertelt hij aan Voetbal International. 

“Volgens mij zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. Ze willen allebei dominant voetbal spelen en veel kansen creëren. Het verschil zit in mijn ogen meer in hun karakters. Jansen is wat rustiger dan Slot. Arne was bijvoorbeeld tijdens trainingen altijd flink aanwezig, hij zat heel kort en energiek op elke actie die hij zag.”, vertelt Wijndal.

“Ook in mindere tijden blijven Jansen en Slot trouw aan hun visie. Met Arne hebben we een seizoenstart gehad waarin we vijf keer achter elkaar gelijkspeelden. Met Pascal verloren we dit seizoen vier van de eerste vijf wedstrijden. Bij geen van beiden heb ik ooit paniek gezien in die weken. Ze bleven vertrouwen in hun aanpak en in de speelwijze. Net zolang tot de ommekeer hun gelijk bewees. Dat tekent voor mij een goede en geloofwaardige trainer”, gaat de aanvoerder van AZ verder.

Owen Wijndal benadrukt nog even dat beide trainers in elk geval geen types zijn die negentig minuten lang schreeuwend langs de zijlijn staan. Zelfs als er een keertje verloren wordt. “Ik heb ze allebei weleens boos meegemaakt, maar het zijn geen trainers die zomaar uit hun plaat gaan. Maar vergis je niet, ze kunnen je allebei flink aanpakken. Dat gebeurt op inhoud, als dingen beter moeten tijdens trainingen of wedstrijden. Dat is alleen maar goed. Van gerichte aanwijzingen kun je leren.”

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]