maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapWie wordt de nieuwe leider van De Graafschap?

Wie wordt de nieuwe leider van De Graafschap?

De Graafschap-trainer Henk de Jong heeft nog een aantal lastige keuzes te maken. Zo is nog niet te zeggen wie zijn centrale verdedigingsduo gaan vormen, is de strijd om de plek onder de lat nog razend spannend en is vooral interessant wie de coach tot aanvoerder benoemt. Sven Nieuwpoort lijkt een voorname kandidaat.

Verantwoordelijkheid
,,Ik sta er zeker voor open”, reageert de 24-jarige speler in De Gelderlander. ,,In de coaching en het neerzetten van het team moet ik nog groeien, maar dat geldt ook als ik de band niet draag.” Nieuwpoort zou het als een eer beschouwen wanneer de keuze op hem valt: ,,De band doet wel iets met me. Ik krijg nu meer verantwoordelijkheid, vooral buiten het veld. Tijdens het trainingskamp in Epe merkte ik aan mezelf dat ik meer met het teamproces bezig ben. Dat ligt me wel.” Andere kandidaten zijn Sjoers Ars en Kevin van Diermen, maar het is de vraag of zij een basisplaats krijgen. Mark Diemers bedankte voor de rol van aanvoerder.

Belonen
Duidelijk is wel dat De Jong nog werk te doen heeft om de Superboeren klaar te maken voor een seizoen waarin het weer serieus gaat meedoen om de bovenste plaatsen. De voorbereiding verloopt met ups en downs: ,,Het is nog te wisselvallig”, ziet ook Nieuwpoort. ,,Bij vlagen laten we zien heel aardig te kunnen voetballen, maar we moeten onszelf belonen met doelpunten en minder fouten maken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD