Volg ons

Derde Divisie

Wie vervangt Jong FC Twente in Derde Divisie? KNVB geeft uitsluitsel

Wie vervangt Jong FC Twente in Derde Divisie? KNVB geeft uitsluitsel

Het vertrek van Jong FC Twente uit de voetbalpiramide zorgt voor een open plek in de Derde Divisie. Wie gaat die invullen? De KNVB heeft uitsluitsel gegeven.

Extra wedstrijd
,,Deze open plaatsen zullen worden opgevuld vanuit de nacompetitie. Het na dit seizoen stoppen van Jong FC Twente heeft dus geen invloed op de promotie-/degradatieregelingen zoals die nu is”, schrijft de voetbalbond in een statement. ,,Om tot opvulling van de open plaats in de Derde Divisie te komen, spelen de verliezend finalisten van de nacompetitie tussen de Derde divisie zaterdag en Hoofdklassen zaterdag één extra wedstrijd op zaterdag 16 juni voor één plaats in de Derde divisie. De wedstrijd zal in principe op neutraal terrein worden vastgesteld, maar in overleg kan anders worden besloten.”

Halve competitie
Het vertrek van de Enschedese beloften, gecoacht door Dennis Demmers (foto), heeft zodoende ook invloed op de Hoofdklasse. ,,Om tot opvulling van de open plaats in de Hoofdklasse te komen spelen de drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen Hoofdklasse en Eerste klasse een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de Hoofdklasse.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie