maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieWie vervangt Jong FC Twente in Derde Divisie? KNVB geeft uitsluitsel

Wie vervangt Jong FC Twente in Derde Divisie? KNVB geeft uitsluitsel

Het vertrek van Jong FC Twente uit de voetbalpiramide zorgt voor een open plek in de Derde Divisie. Wie gaat die invullen? De KNVB heeft uitsluitsel gegeven.

Extra wedstrijd
,,Deze open plaatsen zullen worden opgevuld vanuit de nacompetitie. Het na dit seizoen stoppen van Jong FC Twente heeft dus geen invloed op de promotie-/degradatieregelingen zoals die nu is”, schrijft de voetbalbond in een statement. ,,Om tot opvulling van de open plaats in de Derde Divisie te komen, spelen de verliezend finalisten van de nacompetitie tussen de Derde divisie zaterdag en Hoofdklassen zaterdag één extra wedstrijd op zaterdag 16 juni voor één plaats in de Derde divisie. De wedstrijd zal in principe op neutraal terrein worden vastgesteld, maar in overleg kan anders worden besloten.”

Halve competitie
Het vertrek van de Enschedese beloften, gecoacht door Dennis Demmers (foto), heeft zodoende ook invloed op de Hoofdklasse. ,,Om tot opvulling van de open plaats in de Hoofdklasse te komen spelen de drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen Hoofdklasse en Eerste klasse een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de Hoofdklasse.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD