zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlClubsACVWie gaat de nieuwe koploper worden na het duel Sparta Nijkerk-FC Lisse?

Wie gaat de nieuwe koploper worden na het duel Sparta Nijkerk-FC Lisse?

Sparta Nijkerk-FC Lisse
De absolute kraker in de 3e Divisie Zaterdag met als inzet: de koppositie, die momenteel ingenomen wordt door FC Lisse met twee punten voorsprong op Sparta Nijkerk dat zaterdag verzuimde om op gelijke hoogte te komen door bij VVOG niet verder te komen dan een puntenverdeling. De mannen van Eric Speelziek moeten niet meer te veel “slippertjes” maken in de komende wedstrijden. Op voorhand zouden we een puntenverdeling voorspellen, maar gevoelsmatig denken we dat er een winnaar gaat komen in Nijkerk. Spannend gaat het in ieder geval worden in deze “Clash” uit de 3e Divisie zaterdag.

Ter Leede-DVS’33
Wat is er aan de hand met DVS’33? De ploeg uit Ermelo is inmiddels teruggezakt naar een 6e plaats en al nagenoeg kansloos voor de titel. Tegen Ter Leede dat op gelijke hoogte staat en alleen een slechter doelsaldo heeft wordt het opnieuw lastig voor de ploeg van Peter Wesselink. Puntenverdeling?

Goes-DOVO
Na twee thuisnederlagen en verlies bij Hoek pakken de donkere wolken zich samen boven Goes, waar het schort aan de productiviteit. Afdalen naar de Hoofdklasse lijkt onvermijdelijk of het herstel moet wel snel intreden, te beginnen tegen DOVO, dat goed uit de winterstop is gekomen en zelfs Sportlust’46 versloeg.
Kan Goes het tij zaterdag gaan keren?

Ajax-Stedoco
Stedoco begint de punten te pakken. Vier in de voorbije twee thuiswedstrijden rechtgevend op een verdienstelijke 6e positie. Ajax heeft slechts 3 punten(wedstrijd meer gespeeld) minder maar als Stedoco de vorm van de dag te pakken heeft kan het best eens 3 punten mee naar huis gaan nemen. Ajax is in eigen huis te verslaan. Dat deden eerder dit seizoen ook DVS’33, Staphorst en VVOG ook al.

ACV-Odin’59
Een interessant gegeven vooraf: ACV boekte slechts 1 thuiszege dit seizoen, Odin’59 won twee maal op vreemd terrein en datzelfde  Odin’59 is koploper in de strijd om de 2e periodetitel. Veel ingrediënten dus voor een spannende wedstrijd in Assen. Blijft Odin voor de derde achtereenvolgende keer aan de positieve kant van de score en vertrekt het met de volle winst uit Assen of heeft ACV andere plannen?

VVSB-Barendrecht
VVSB en Barendrecht zijn geen hoogvliegers in de 3e Divisie Zaterdag maar kunnen tot verrassingen in staat zijn. Wat te denken van de verrassende winst van VVSB bij DVS’33 zaterdag in Ermelo?. Maar ook Barendrecht pakte de volle winst. In eigen huis tegen Ter Leede. In Noordwijkerhout kunnen ze best wat punten gebruiken om iets te doen aan hun 17e plaats die hoogstwaarschijnlijk betekent dat er promotie/degradatiewedstrijden gespeeld moeten gaan worden. Barendrecht kan bij de volle winst enkele plaatsjes stijgen op de ranglijst en daar willen ze zeker voor gaan. Spanning is gegarandeerd!

Excelsior’31- Hoek
Excesior’31 is thuis sterk getuige de 15 behaalde punten; Hoek doet het buiten Zeeuws-Vlaanderen niet schokkend: zeven punten werden er tot dusver behaald.
Excelsior’31 doet nog volop mee in de titelstrijd met slechts zes punten achterstand op FC Lisse. Hoek zal de lange reis moeten gaan bekopen met een nederlaag.

Harkemase Boys-VVOG
Harkemase Boys weet sinds zaterdag waar het staat na de 4-1 nederlaag bij FC Lisse. Daar kon zelfs de volgend seizoen naar IJsselmeervogels vertrekkende topscorer Kian Visser niets aan veranderen. Morgen kans op revanche nu VVOG op bezoek komt dat slechts 1x buiten de deur wist te winnen. Beste kansen voor Harkemase Boys; VVOG niet onderschatten want ze zijn tot een verrassing in staat!

Herman van Diejen

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD