vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFCWie gaat 2e plaats in 2e Divisie innemen? Koninklijke HFC of AFC?

Wie gaat 2e plaats in 2e Divisie innemen? Koninklijke HFC of AFC?

Vorige week een verrassende zaterdag met niet alleen boeiende en spannende wedstrijden maar links en rechts ook de nodige verrassingen.
Het eerst verlies van Katwijk dit seizoen in eigen huis…..
De langverwachte zege van IJsselmeervogels…..
Het herstel van ASWH dat zich nog lang niet gewonnen heeft gegeven…
Ook morgen staat het programma bol van – op het oog- mooie wedstrijden.

* Koninklijke HFC-AFC
Een wedstrijd met als inzet: de 2e plaats in de 2e Divisie. De Koninklijke is goed bezig. Het verraste voorbije zaterdag Katwijk in eigen huis. AFC is ook dit seizoen een ploeg die top-3 speelt. Het stuurde Noordwijk met een 4-1 verlies huiswaarts. Benieuwd welk strijdplan Gertjan Tamerus nu uitbroedt om AFC met lege handen naar de hoofdstad terug te sturen.
Of geven de beide teams elkaar geen duimbreed toe en neemt men genoegen met een punt?

* Kozakken Boys-IJsselmeervogels
Treffen tussen twee grootmachten uit het zaterdagvoetbal die het beide moeilijk hebben. Kozakken Boys leek op de weg terug maar verslikte zich in palingdorp Volendam bij Jong Volendam waar men tegen een 3-0 nederlaag opliep. IJsselmeervogels boekte een meer dan nuttige zege op TEC(3-0), waardoor men de voorlaatste plaats ontliep. Met een gelijkspel zullen beide niet uit de gevarenzone komen vandaar dat de verwachting is dat we een aanvallende wedstrijd te zien krijgen waarbij wellicht het thuisvoordeel de doorslag zal geven.

* Spakenburg-TEC
Spakenburg is goed op dreef de laatste wedstrijden. Het is er duidelijk op uit om zover mogelijk te komen in de strijd om de 2e periodetitel. 6-0 winnen op het Kasteel tegen Jong Sparta is niet mis. Opponent TEC verzuimde tegen buur IJsselmeervogels in de beginfase te scoren en omdat de Vogels dat later in de wedstrijd wel deden werd het een nederlaag, waardoor TEC nog steeds zit te wachten op de eerste kompetitie overwinning sinds 31 oktober 2021. Of dat zaterdag gaat gebeuren? We hebben er een zwaar hoofd in!

* Scheveningen-GVVV afgelast
De wedstrijd tussen Scheveningen en GVVV is donderdag door de KNVB afgelast in verband met een 9-tal Coronabesmettingen in de selectie van GVVV.
In de komende dagen zal de KNVB een nieuwe datum vaststellen voor deze wedstrijd.

* Quick Boys- HHC
HHC gaat goed met een gedeelde 3e plaats. Quick Boys hoeft zich met een 9e plaats en 22 punten voorlopig geen zorgen te maken. HHC loopt buiten Hardenberg nogal eens tegen puntenverlies op(tot op heden werden 13 punten uit verloren).
Is dat een teken aan de wand?. Hier moeten kansen liggen voor Quick Boys om wellicht nog enkele plaatsen te stijgen in de stand via een zege.

* Jong Sparta-ASWH
Ere wie ere toekomt en dat geldt dan in het bijzonder voor ASWH. Rogier Veenstra is dan weliswaar de laatste weken geconfronteerd met een ware leegloop aan het eind van dit seizoen maar daar is niets van te merken binnen de selectie die alles in het werk stelt om aan het eind van het seizoen een 2e Divisieclub achter te laten in Hendrik-Ido-Ambacht. Jong Sparta heeft wat goed te maken na de blamerende 6-0 nederlaag tegen Spakenburg. ASWH is gesterkt door de puntenwinst in de laatste wedstrijden waarin men heel langzaam weer naar boven kan kijken. Een puntje? of wellicht nog meer…….

* Excelsior Maassluis-Noordwijk
Excelsior Maassluis vergat zaterdag tegen ASWH vier plaatsen te stijgen op de ranglijst; in plaats van de volle winst te grijpen werden het drie verliespunten. Zaterdag in eigen huis, waar men de meeste punten pakt, een nieuwe kans.
Noordwijk heet de opponent. Dogan Corneille zal zijn mannen ongetwijfeld op het hart drukken dat hij twee keer achter elkaar verliezen niet echt op prijs stelt.
Minimaal een punt voor de thuisclub.

* Rijnsburgse Boys- FC Volendam
FC Volendam ontsprong zaterdag de dans om de 16 en 17e plaats. Via winst staat men nu op plaats veertien. Rijnsburgse Boys op stek nummer 7 met slechts drie punten meer.
Zo klein is dus het onderlinge verschil in de 2e Divisie…..
Voor de twee ploegen dus een belangrijk treffen. De Boys zijn sterk in eigen huis(15 punten werden in Rijnsburg behaald tot op heden) maar men liet zich zaterdag toch door Scheveningen verrassen. Kiki Musampa wil met zijn FC Volendam vol voor de winst gaan in  Rijnsburg. Ze zijn dus gewaarschuwd!

* De Treffers-Katwijk
De Treffers in eigen huis is een lastig te bestrijden ploeg. Dat ondervonden al veel teams dit seizoen. Een hechte verdediging en een aanval die in veel gevallen al aan een doelpunt  voldoende heeft voor de punten. Katwijk heeft na de winterstop niet gewonnen, is nog wel  de trotse koploper met 9 punten voorsprong maar wil niet opnieuw geconfronteerd worden met puntenverlies. In Groesbeek tegen de Treffers is dan echter geenszins uitgesloten.

* Stand top-5 2e Divisie:

1 Katwijk                   15-37
2 AFC                        15-28
3 Koninklijke HFC       16-28
4 HHC Hardenberg     16-28
5 De Treffers              15-26

* Stand top-5 2e Periode:
1 HHC Hardenberg    3-7
2 Spakenburg           2-6
3 ASWH                   2-6
4 Jong Volendam      3-6
5 AFC                      2-4

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD