woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAFCWetzel: 'Geen angst voor vijfde colonne van AFC'

Wetzel: ‘Geen angst voor vijfde colonne van AFC’

Eigenlijk had André Wetzel hele andere plannen voor de rest van het jaar dan een club trainen. Maar toen zondag AFC belde om de opgestapte Ton Du Chatenier op te volgen, begon het toch weer te kriebelen bij de Haagse coach.

Drie maanden
,,Ik had voor mezelf hele ander plannen uitgestippeld. Zo wilde ik in huiselijke kring nog het een en ander ondernemen. Mijn vrouw zei al dat ik dit geen drie maanden zou volhouden. Uiteindelijk is het mij twee maanden gelukt”, lacht Wetzel, die benadrukt dat het Amsterdamse avontuur niet langer dan acht maanden zal duren, in gesprek met het AD.

Al eens rond met AFC
Wetzel was al vaker in beeld om aan de slag te gaan op sportpark Goed Genoeg: ,,Dat was al driemaal eerder het geval. Een keer waren we zelfs al rond. Dat was in 2005. Bij een diner hadden we elkaar al de hand geschud en was de afspraak het nieuws de volgende dag naar buiten te brengen. Alleen belde in de tussentijd KV Mechelen op. Dat avontuur trok toen ook.”

Vijfde colonne
Angst voor de vijfde befaamde Amsterdamse colonne heeft de oud-trainer van VVV, ADO Den Haag, Al-Jazira Club, KV Mechelen, Willem ll en HBS zeker niet. ,,Waarom zou ik daar bang voor moeten zijn. Ik stap er blanco in en heb helemaal niets te verliezen. Ik snap dat dit voor een trainer die nog midden in zijn carrière zit anders ligt. Ik ken de spelers niet en heb op voorhand ook geen idee hoe ik de kwaliteiten van de selectie moet inschatten. Dat ga ik de komende weken ondervinden. Mijn taak wordt om AFC in de Tweede Divisie te houden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD