Volg ons
Jeroen Spruijt Westlandia

Be Quick 1887

Westlandia weet weer eens wat winnen is, HBS zakt steeds verder weg

Westlandia weet weer eens wat winnen is, HBS zakt steeds verder weg

Westlandia behaalde ten koste van OJC Rosmalen (2-3) de eerste overwinning in 2018. HBS zakte na de 3-2 nederlaag tegen mede degradatiekandidaat Quick’20 steeds verder weg op de ranglijst. Be Quick 1887 haalde een verrassende driepunter weg bij Quick in Den Haag. 

HBS zakt steeds verder weg
Het Ruben Schaken effect lijkt bij HBS al te zijn verslonden. Na de overtuigde 0-4 overwinning bij Westlandia in de eerste wedstrijd na de winterstop heeft de Haagse derde divisionist niet meer weten te winnen. Tegen mede degradatiekandidaat Quick’20 kwam de Haagse formatie prima uit de startblokken via doelpunten van Santy Hulst en Nelson Vieira Tavares da Veiga. De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd. Dit leidde tot een verdiende 3-2 zege dankzij doelpunten van Frank Eulderink, Jan Willem Kamp en een eigen inzet van doelman Paul van der Helm. Quick’20 heeft door de zege de zestiende plaats, directe degradatieplaats, over gedaan aan de ploeg van trainer Marcel Koning.

Knappe overwinning Be Quick 1887
Na de verrassende 1-3 overwinning op koploper UNA van vorige week staat Quick weer met beide benen op de grond. De Haagse nieuwkomer, die de nodige basisspelers moest missen, die dit seizoen zo verrassend presteert kreeg van de rode lantaarndrager uit Haren een gevoelige tweede thuisnederlaag voor de kiezen. Door de drie punten van deze middag heeft Be Quick de aansluiting gevonden met de ploegen die vechten tegen degradatie. Roderick Meinema (2) was voor Quick tweemaal trefzeker. De Noordelingen zagen Thomas Careman (2) en Rick Wiersma succesvol zijn in de afronding.

Jeroen Spruijt schiet met scherp.
Met drie doelpunten kroonde Jeroen Spruijt zich tot man van de wedstrijd. De Westlanders konden de overwinning uitstekend gebruiken in de strijd om lijfsbehoud in de derde divisie. De formatie van de Haagse trainer Edwin Grünholz stond in het nieuwe kalenderjaar nog zonder overwinning. Het doelpunten aantal van de volgend seizoen voor Rijnsburgse Boys uitkomende Spruijt had nog verder op kunnen lopen als hij niet nog een goede kans op zeep had geholpen. Ritchie van Ooinen en Kevin van Kempen waren succesvol voor de thuisploeg.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Be Quick 1887