dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieWestlandia-spits Van Bochoven: 'OFC is favoriet'

Westlandia-spits Van Bochoven: ‘OFC is favoriet’

Westlandia mag wellicht de verrassing van de Derde Divisie zondag genoemd worden van het afgelopen seizoen. Daarbij bewees Remon van Bochoven nog maar weer eens garant te staan voor goals. TweedeDivisie.org sprak met de aanvaller over het afgelopen seizoen en blikt met hem vooruit.

Nacompetitie
Met een tweede plaats kan Westlandia terugkijken op een uitstekend seizoen. Van Bochove besloot deze zomer de Naaldwijkers trouw te blijven en ziet de ploeg komend seizoen als één van de favorieten voor de titel in de Derde Divisie op zondag. Westlandia speelde in de halve finale van de nacompetitie tegen Rijnsburgse Boys. In de uitwedstrijd op De Middelmors won Westlandia met 1-2, maar in de thuiswedstrijd gingen de ploeg onderuit met 1-5. Daardoor gingen De Uien naar de finale van de nacompetitie en bleef Westlandia Derde Divisionist.

Positief gevoel
De 28-jarige Van Bochoven speelde in de jeugd bij DSO en later bij onder meer Haaglandia, Rijnsburgse Boys en Achilles ’29. Waar bij veel ploegen de transfercarrousel stevig draaide bleef het bij Westlandia rustig. In het debuutseizoen van de Groenen uit Naaldwijk eindigde de club op de tweede stek. Dat verraste ook spits Remon van Bochoven: ,,We hadden vooraf nooit gedacht dat we tweede zouden worden als debutant in de Derde Divisie. We kijken met z’n allen dan ook zeer positief en met een trots gevoel terug op een mooi seizoen.”

Geen recht van spreken
De spits trof in de promotiewedstrijden zijn oude ploeg. In totaal twee verschillende wedstrijden ging Rijnsburgse Boys er met de winst vandoor. Toch blikt makkelijk scorende spits daar met een nuchter gevoel op terug. ,,Als je uit met 1-2 wint en je verliest thuis met 1-5 baal je enorm van die thuiswedstrijd. We werden bij ons thuis helemaal weggespeeld dus hadden we ook geen recht van spreken.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Zaterdag is mooier
De afgelopen weken was er een hoop commotie op de competitie-indeling. Westlandia bleef ondanks een verhuispoging van de KNVB op de zondag voetballen. Toch had Van Bochoven wel op zaterdag willen gaan spelen met de Naaldwijkers: ,,Met de commotie over de indeling van de competitie heb ik me niet zoveel bezig gehouden. Het was natuurlijk leuk geweest als we op de zaterdag zouden uitkomen want de competitie van de zaterdag is nou eenmaal mooier dan de zondag. Maar de kans om naar de Tweede Divisie te promoveren is groter in de zondag Derde Divisie.”

OFC favoriet
De spits durft nog niet zo zeer een doelstelling voor Westlandia te noemen. ,,Onze doelstelling voor komend jaar is denk ik lastig in te schatten omdat andere clubs zich goed hebben versterkt en wij gaan met bijna dezelfde samenstelling het seizoen van start. Wij hebben natuurlijk vertrouwen in onze kwaliteiten dus zal de top 5 haalbaar moeten zijn. Voor de titel denk ik zelf dat OFC een goede kans maakt, want hun hebben zich goed versterkt maar het moet natuurlijk eerst een team worden. Ik zie ons zelf ook als kandidaat want als je vorig seizoen met 75 punten tweede wordt dan vind ik dat je mag spreken van een titelkandidaat voor aankomend seizoen. Maar wat ik al zei, top vijf is een mooie doelstelling voor ons.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD