Volg ons
Sam Wassenberg UDI19

Derde Divisie Zondag

Westlandia schakelt Dongen definitief uit, spanning onderin

Westlandia schakelt Dongen definitief uit, spanning onderin

In de Derde Divisie Zondag heeft Westlandia met 3-1 van Dongen gewonnen. De Brabanders zijn daarmee afgehaakt in de titelstrijd. Ook De Dijk pakte weer drie punten, terwijl ook de staartploegen goede zaken deden.

Titelkandidaten

Westlandia en De Dijk gaan uitmaken wie er kampioen van de Derde Divisie Zondag gaat worden. Westlandia is de huidige koploper, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Op papier trof de ploeg van trainer Edwin Grünholz een lastige tegenstander, maar in de praktijk ging het tegen Dongen vrij soepel. Na een 2-0-voorsprong deden de bezoekers nog wel wat terug, maar de 3-1 van Westlandia maakte aan alle spanning een eind. De Dijk nam het in de Achterhoek op tegen Jong De Graafschap en kende daar een moeilijke start. Na één minuut ging de bal al op de stip en kwamen de beloften van De Graafschap op 1-0. Nog voor rust had De Dijk de leiding alweer gegrepen en speelde het de wedstrijd daarna vakkundig uit: 1-4.

Staartploegen

Onderin is een interessante strijd tegen degradatie ontstaan. Zes ploegen zijn nog lang niet veilig, maar Magreb’90, UDI’19 en Jong FC Den Bosch wonnen drie zeer belangrijke punten. Magreb won met 0-4 van OFC, terwijl Jong FC Den Bosch op bezoek bij Be Quick 1887 met 1-2 te sterk was. UDI’19 won in de blessuretijd door een treffer van Sam Wassenberg met 3-2 van mededegradatiekandidaat Juliana’31. Jong FC Den Bosch blijft wel hekkensluiter maar het verschil met Magreb’90, dat inmiddels dertiende staat is momenteel slechts vijf punten.

Overige uitslagen

JVC Cuijk – OJC Rosmalen 5-2
EVV – Jong Achilles’29 6-1
Quick’20 – HBS 2-0
Hercules – HSC’21 2-0

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag