dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieWestlandia in knotsgek duel langs Hercules, OJC en UNA in evenwicht

Westlandia in knotsgek duel langs Hercules, OJC en UNA in evenwicht

De seizoensopening van Westlandia en Hercules zorgde direct voor een spektakelstuk. Na met 3-0 te hebben achter gestaan, kwamen de Utrechters terug tot 3-3, maar verloren alsnog: 4-3. Ook bij OJC Rosmalen – UNA kreeg het publiek voor rust een doelpuntenregen te zien.

Westlandia – Hercules 4-3
Wat op papier een affiche was tussen twee beoogde titelkandidaten in de Derde Divisie Zondag, leek al snel niet de zinderende strijd te worden waar op gehoopt werd. Bij Hercules hield men daar aanvankelijk grotendeels scheidsrechter Te Kloeze voor verantwoordelijk. De arbiter gaf Westlandia een omstreden strafschop, waarbij Matthijs Blijham geel kreeg. De van Spakenburg teruggekeerde verdediger had daar het nodige over te zeggen tegen de leidsman, die hem prompt zijn tweede gele prent voorhield. Daarmee leek het duel in feite beslist. De strafschop werd benut door Patrick Batist. Voor rust werd het ook nog 2-0 door een ingeschoten vrije schop van Adnan Bajic.

Na de pauze leek het voor Westlandia een koud kunstje om de zege over de streep te trekken. Helemaal toen de Naaldwijkers de marge verruimden via Remon van Bochoven naar 3-0. Via Fouad Belarbi deed Hercules wel wat terug: 3-1. Toen diezelfde Belarbi ook de 3-2 scoorde, was de spanning weer helemaal terug. Bij Hercules droomde men al stiekem van een gigantische ontsnapping en toen Oskar van Logtestijn de 3-3 scoorde, leek zelfs winst binnen bereik. Helaas voor de Utrechters werden alle inspanningen teniet gedaan door de 4-3 van Westlandia, gemaakt door Anwar Beeldstroo. Dat was tevens de eindstand.

OJC Rosmalen – UNA 2-2
OJC Rosmalen en UNA maakten er bij de Brabantse streekderby een spektakel van. De degradant uit de Tweede Divisie nam na een klein half uur de leiding via Ibi Camara. OJC maakte echter razendsnel gelijk via Melvin van Gestel. UNA dacht vervolgens met de treffer van Mart van de Gevel alsnog met een voorsprong te gaan rusten, maar opnieuw gaf OJC direct het antwoord via Stijn Rambach 2-2. De tweede helft was minder spectaculair. OJC Rosmalen had het initiatief, maar kwam niet tot scoren.

ADO’20 – Quick 20 1-1

Na een afwachtende eerste helft, waarin niet gescoord werd, nam ADO ’20 na de pauze de leiding via Ted Amson. De Heemskerkers kregen meer mogelijkheden, maar zagen Quick ’20 twintig minuten voor tijd gelijkmaken via Melvin Degenaar.

HV CV Quick – De Meern 2-1
Promovendus Quick heeft haar debuut in de Derde Divisie glans gegeven met een zege op De Meern. Na een mat begin kwam het duel pas vlak voor rust echt los. Nadat Quick via Can Memisoglu uit een hoekschop de leiding had genomen, scoorde De Meern via Giovanni Nicolaas razendsnel de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd maakte de thuisploeg de verdiende winnende, opnieuw uit een corner, waarbij Joost de Gelder het eindstation was.

JVC Cuijk – Be Quick 1887 4-2
JVC Cuijk, vanwege het afgekeurde kunstgrashoofdveld uitgeweken naar haar buurvereniging, kende een voorspoedige eerste helft waarin het via Renirie en Van der Laan (2x) met 3-0 ging rusten. Be Quick 1887 knokte zich echter terug naar 3-2. JVC eindigde het duel met tien man, na een tweede gele kaart voor Grotenhuis. Daardoor werd de slotfase nog even spannend, tot Alakmak echter de bevrijdende 4-2 scoorde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD